Main Content

MS v hokeji 2021 opäť na Slovensku?

pondelok, 28. december 2020 06:06 | Autor: Martin Gregor

slovenská hokejová reprezentácia
slovenská hokejová reprezentácia | zdroj: TASR

Majstrovstvá sveta v hokeji 2021 by sa za určitých okolnosti mohli konať opäť na Slovensku. Tejto možnosti nahráva nepriaznivá politická situácia v Bielorusku.

Nadchádzajúci svetový šampionát by sa mal za normálnych okolností konať v Bielorusku a Lotyšsku, no pre napätú situáciu v Bielorusku v kombinácii s tým, že Lotyši za súčasných podmienok odmietajú organizovať turnaj s touto čoraz izolovanejšou krajinou, existuje reálna možnosť, že IIHF bude musieť na poslednú chvíľu zmeniť dejisko šampionátu popri tom, ako René Fásel nepripúšťa možnosť zrušenia ďalších MS v rade. 

Azda najskloňovanejšou možnosťou bolo presunutie šampionátu do Ruska, no to po nedávnom verdikte od športového arbitrážneho súdu CAS nemá takúto možnosť.

V hre je preto podľa najnovších správ aj Slovensko. Informoval o tom švajčiarsky portál Watson.ch a tiež slovenský sport.sk. Slovensko však nie je jedinou alternatívou. Spomína sa aj Česko, či severské krajiny, alebo možnosť česko-slovenskej organizácie, teda bez účasti Lotyšov. 

Problémom je predovšetkým to, že Lotyši nemajú kapacity na to, aby hostili turnaj sami, nakoľko disponujú len jedným štadiónom, ktorý spĺňa vyhovujúce podmienky. Hľadá sa preto alternatíva v podobe druhého hostiteľa. V prospech Slovenska hrá fakt, že sme turnaj organizovali v roku 2019 a teda mnoho veci je pripravených tiež skutočnosť, že Česi budú hostiť MS už v roku 2024 a Fíni dokonca už v roku 2022. Otázne však je, či by sa Slováci do niečoho takého popri reálnej hrozbe tribún bez divákov chceli vôbec opäť púšťať.