Main Content

Liverpool s rekordným triumfom! "Budeme mať pekné Vianoce," pochvaľuje si Klopp

nedeľa, 20. december 2020 11:03 | Autor: TASR

Jurgen Klopp
Jurgen Klopp | zdroj: TASR

Londýn 20. decembra (TASR) - Futbalisti FC Liverpool poslali svojim súperom štipľavý odkaz, keď v sobotňajšom zápase Premier League deklasovali Crystal Palace na jeho pôde 7:0. Obhajcovia titulu si upevnili pozíciu lídra a na čele tabuľky majú už šesťbodový náskok. Zobúdza sa aj Manchester City, ktorý sa po víťazstve 1:0 v Southamptone vyškriabal na šieste miesto.

Triumf Liverpoolu sa zapísal do bohatej histórie klubu ako najvyššie víťazstvo v Premier League na ihrisku súpera. Dvoma gólmi k rekordnému úspechu prispeli Roberto Firmino a Mohamed Salah, ktorého tréner Jürgen Klopp šetril a na ihrisko ho poslal až v 57. minúte. "The Reds" začali na Selhurst Park skvele, už v 3. minúte sa presadil Japonec Takumi Minamino a otvoril si strelecký účet v anglickej lige. V prvom polčase ešte skórovali Sadio Mané, ktorý ukončil najdlhšie deväťzápasové čakanie na gól v drese Liverpoolu, a Firmimo. Po zmene strán sa presadili Jordan Henderson, Firmino a dvakrát Salah. Egyptský útočník sa s 13 gólmi v rovnakom počte zápasov dostal na čelo tabuľky strelcov.

Klopp často kritizoval rozpis zápasov Premier League, vadilo mu najmä to, že tím, ktorý hral v stredu večer, by nemal hrať v sobotu na obed. Tentokrát to jeho hráči zvládli a nadviazali na víťazstvo v šlágri s Tottenhamom v strede týždňa. "Dnes to vyšlo, ale nemusí sa to stať každý týždeň. Som hrdý na svojich chlapcov a na to, čo dnes predviedli," povedal nemecký tréner podľa AFP. Liverpool bude na čele tabuľky počas vianočných sviatkov tretí rok za sebou a zaútočí na 20. titul v anglickej lige, čo by znamenalo vyrovnanie rekordu Manchestru United. "Budeme mať pekné Vianoce. Sezóna sa však nekončí, ešte nás čaká pár zápasov," pridal Klopp tradičnú vtipnú poznámku. Tréner Palace Roy Hodgson po debakli len ťažko hľadal slová: "Nedá sa nájsť nič pozitívne. Nemá zmysel sa vyhovárať, dostali sme na bradu a musíme to prijať."

Futbalisti Manchestru City sa po slabšom štarte pomaly rozbiehajú. Tesné víťazstve 1:0 na ihrisku vo forme hrajúceho Southamptonu zariadil v prvom polčase Rahem Sterling. City neprehrali päť zápasov a priblížili sa k miestam, ktoré znamenajú účasť v pohárových súťažiach. Sterling skóroval v 16. minúte po centri Kevina De Bruyneho, ktorý si pripísal 100. asistenciu v Premier League. Manchester sa oproti minulým sezónam trápi v útoku, strelil len 19 gólov, čo je o takmer polovicu menej ako Liverpool (36). "Mali sme výbornú fázu v druhom polčase, kde sme mali skórovať. Nepodarilo sa nám to a takmer sa na to doplatili. V defenzíve sme hrali excelentne, ale musíme si vytvárať viac šancí a dávať viac gólov," povedal pre BBC tréner Pep Guardiola.