Main Content

Stanovisko Maxima Čajkoviča k vyradeniu z reprezentačného tímu

piatok, 11. december 2020 17:59 | Autor: TASR

Maxim Čajkovič
Maxim Čajkovič | zdroj: TASR

Slovenský hokejista Maxim Čajkovič sa ospravedlnil za svoje správanie v modelovanom zápase počas prípravy reprezentácie do 20 rokov na juniorské majstrovstvá sveta a za to, že svojím zákrokom zranil a pripravil o šampionát spoluhráča Samuela Krajča. Vedenie reprezentácie po incidente vylúčilo devätnásťročného útočníka zo záverečnej prípravy.

Incident sa odohral v prvom z dvojice modelovaných zápasov juniorskej reprezentácie. Vedenie tímu nešpecifikovalo, čo presne sa na ľade odohralo s tým, že sa Čajkovič viackrát prezentoval neférovým a nešportovým správaním, ktoré vyvrcholilo tvrdými zákrokmi na spoluhráčov hrajúcich proti nemu výrazne za hranicou únosnosti. Po zápase skončil v reprezentácii z disciplinárnych dôvodov Čajkovič a pre zranenie aj útočník Dukly Trenčín Krajč. Viac svetla do incidentu vniesol v piatok vo svojom vyjadrení sám Čajkovič.

"Vzhľadom na to, že ma kontaktujú mnohí novinári a média, som sa rozhodol vyjadriť sa k nedávnej udalosti s tým, že sa už potom ďalej nebudem k tomu vyjadrovať. Je mi ľúto toho, čo sa stalo. Veľmi ma mrzí Samove zranenie a to, že on a ani ja nepôjdeme na majstrovstvá sveta. Som hráč, ktorý ide do každého zápasu a súboja s enormným nasadením a rovnako to bolo aj v tomto modelovanom zápase. Daný moment som si stokrát prehral v hlave a aj napriek tomu, že tam nebola žiadna snaha o nebezpečný zákrok, mal som možno ubrať, prípadne zvoliť iné riešenie. Samovi som sa ospravedlnil a zároveň som mal možnosť môj pobyt v bubline a prípravu na MS prebrať aj s vedením SZĽH. Ospravedlnil som sa za moje správanie sa na ľade a myslím to úprimne. Vyradenie z nominácie pred MS je pre mňa veľmi citlivou záležitosťou a je to pre mňa veľké ponaučenie do budúcnosti. Chlapcom budem držať palce počas celých majstrovstiev," uviedol v stanovisku, ktoré TASR sprostredkoval manažér pre rozvoj hráčov Igor Bielčik.