Main Content

Solskjaer po prehre v Lipsku skritizoval Pogbovho agenta (OHLASY)

streda, 9. december 2020 17:18 | Autor: TASR

Ole Gunnar Solskjaer
Ole Gunnar Solskjaer | zdroj: TASR

Lipsko 9. decembra (TASR) - Tréner futbalistov Manchestru United Ole Gunnar Solskjaer priznal, že jeho zverenci v utorok v Lipsku v záverečnom kole H-skupiny Ligy majstrov 2020/2021 nepodali dobrý tímový výkon.

"Červení diabli" prišli o postup do osemfinále po prehre 2:3, hoci im k tomu stačil bod. Nór v pozápasovom hodnotení odmietol, že sa na mužstve negatívne odrazila kauza okolo francúzskeho stredopoliara Paula Pogbu, ktorého agent Mino Raiola pracuje na odchode majstra sveta z Old Trafford.

"Mužstvo je v poriadku, stále je to zomknutý tím. A bude držať pokope ešte viac, keď si Paulov agent uvedomí, že ide o tímový šport a všetci pracujeme spoločne. A to je posledná vec, ktorú som k tomu chcel povedať," citovala Solskjaera agentúra AFP.

Lipsko potrebovalo nad Manchestrom United zvíťaziť a lepší štart si ani nemohlo želať. V druhej minúte sa v šestnástke dostal k lopte obranca Angelino a strelou k vzdialenejšej žrdi prekonal Davida de Geu. V 13. minúte zvýšil náskok bundesligistu Amadou Haidara, ktorý zužitkoval center Angelina. Po zmene strán pridal tretí gól Justin Kluivert. Až v záverečnej desaťminútovke hostia vďaka Brunovi Fernandesovi z 11 m a Pogbovej hlavičke, resp. vlastnom góle Ibrahimu Konateho znížili na 2:3. Vyrovnať sa im však už nepodarilo. "Červení diabli" sa tak predstavia iba v šestnásťfinále Európskej ligy UEFA.

"Nepodali sme jednoducho ten správny tímový výkon. Mali sme letargický štart. Vedeli sme, že na nás vybehnú a budú to centrovať do šestnástky z oboch strán. Nanešťastie sme dvakrát inkasovali a už sa nám stratu nepodarilo dohnať. Hrať sme začali až po ich druhom góle. V závere sme veľmi doťahovali, ale získať potrebný bod sa nám už nepodarilo. Hráči odovzdali všetko, nebudem nikoho viniť za nedostatok snahy. Boli sme blízko k tretiemu gólu v zápase s výborným súperom z Lipska," zhodnotil 47-ročný Nór, ktorý ako tréner utrpel v súťaži piatu prehru z deviatich duelov.

Lipsko v predchádzajúcom vzájomnom súboji na Old Trafford utrpelo v októbri debakel 0:5. Kouč RB Julian Nagelsmann vyzdvihol svojich hráčov za to, ako na tento výsledok dokázali zabudnúť. "Veru, nebolo ľahké po októbrovej prehre 0:5 byť v situácii, že ich teraz na postup musíme zdolať. Ale zvíťazili sme a ja si myslím, že zaslúžene. Bol to intenzívny zápas s hektickým koncom. Počas väčšiny pasáží sme hrali lepšie ako súper. Moji hráči dokázali dobre plniť náš herný plán, najmä v prvom polčase. Chlapci celý zápas odbojovali a oddreli. Už predtým som povedal, že futbalisti United sú stroje a iba to potvrdili," zhodnotil kouč semifinalistu uplynulého ročníka.

V úplnom závere prežili domáci "klinickú smrť", keď si takmer strelili vlastný gól. No ich brankár Péter Gulácsi reflexívnym zákrokom nohami postup zachránil. "Bol to naozaj ťažké, ale cítime sa skvele. Najmä po boji proti takému mužstvu, aké oni majú. V závere sme si to veľmi sťažili, to by sme nemali. Ale po konečnom hvizde sme sa radovali my. Pete tam mal na konci neskutočný zákrok, ktorým nás zachránil," vyjadril sa pre oficiálny web UEFA autor prvého gólu Angelino.