Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (23.12.)

piatok, 23. december 2011 19:24 | Autor: Martin Gregor

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (23.12.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (23.12.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Zimné prestupové obdobie sa blíži a s nim aj spojené prestupové šialenstvo v elitných európskych ligách. Prinášame vám dnešný diel noviniek zo sveta futbalu, ktorý dopĺňame o veľmi žiadané a populárne prestupové špekulácie.

Ancelotti trénerom PSG
Novým trénerom Paris Saint Germain sa od januára podľa všetkého stane bývalý tréner FC Chelsea Carlo Ancelotti. Informoval o tom dnes francúzsky denník L’Equipe. Ancelotti nahradí na poste hlavného trénera parížskeho veľkoklubu nedávno odvolaného Kombouarého. Ide o ďalšiu významnú akvizíciu PSG v priebehu posledných dní, keď len včera média informovali o definitívnom príchode Davida Beckhama.

Touré ocenený

Najlepším africkým futbalistom roka 2011 sa stal záložník Manchestru City Yaya Touré. Rozhodlo tak hlasovanie kapitánov a trénerov 53 afrických krajín. Na druhom a treťom mieste skončili André Ayew a Seydou Keita.

AC Miláno uzavrie Nestovu kariéru

Alessandro Nesta vyjadril túžbu uzavrieť profesionálnu kariéru na San Sire. Skúsený 35-ročný obranca bude pôsobiť v tíme AC Miláno už desiaty rok a pamätá tak aj najväčšie úspechy klubu vrátane titulov v Serii A, či trimfu v Lige majstrov. 

Van Persie vyrovnal rekord Thierryho Henryho

Holandský ofenzívny snajper Robin Van Persie sa nezmazateľným písmom zapísal do histórie Arsenalu Londýn, keď včera vďaka úspešne premenenej penalte vyrovnal rekord Thierryho Henryho v počte vstrelených gólov v jednom kalendárnom roku (34).  Van Persie môže tento rekord ešte do konca roka prekonať a dokonca predbehnúť aj Alena Shearera, ktorý drží rekord v celej Premier League (36).

Jiráček posilní Wolfsburg

Viktória Plzeň zúročila kvalitnú formu českého reprezentanta Petra Jiráčka jeho predajom do bundesligového Wolfsburgu. Jiráček sa mu upísal na 4,5 roka. Český záložník poputuje do Nemecka za 120 miliónov českých korún.

Chelsea rokuje o príchode Cahilla

,,Už sme jednali s Chelsea,” prezradil dnes manažér Boltonu Owen Coyle v súvislosti s predajom Garyho Cahilla do londýnskeho veľkoklubu. Je viac než pravdepodobné, že 26-ročný obranca cez zimu zmení klub a pre Chelsea je jednou z prestupových priorít.