Main Content

Proti komu by mohol nastúpiť Gábor Boráros? (komentár)

streda, 16. december 2020 10:00 | Autor: Jakub Vaverka

Gábor Boráros
Gábor Boráros | zdroj: TASR

Gábor Boráros sa momentálne nenachádza v ideálnom športovom rozpoložení. Chvíľami to vyzerá, že sa mu smola lepí na päty. To ale nemení nič na tom, že ho v Oktagone ešte určite uvidíme. Proti komu? To je otázka, na ktorú sa teraz pozrieme.

Komentár Jakuba Vaverku 

V októbri sme rozoberali, či je Gábor Boráros padajúcou hviezdou československého MMA. Tento slovenský bojovník má momentálne skóre 18:8, čo je nie práve najlepšie, ale na druhej strane to nie je nijaká tragédia. Ono, je potrebné si uvedomiť jednu dôležitú vec, MMA nie je iba šport, je to veľkej miere aj šoubiznis. Inak povedané, musíte byť ako bojovník atraktívny a keď sa viete dobre predať, tak potom sa "dajú odpustiť" aj nejaké tie prehry a nepodarené výkony.

Gábor je jednou z tvárí organizácie Oktagon, pričom je víťazom prvej série Oktagon Výzva a v tomto československom bojovom kolotoči je prakticky od začiatku. Preto, aj keď má veľa neprajníkov (a s pribúdajúcimi prehrami stále viac), tak jeho miesto v Oktagone nie je ohrozené. Ono, aj keď nevyhráva pravidelne, tak stále láka a keď je jeho zápas na karte, tak si ho ľudia pozrú. Prečo? Pretože je to Gábor.

Z posledných piatich duelov Gábor prehral trikrát, proti Kozmovi, Britovi a Primerovi. Porazil Janku a Reisa, ale 3 prehry z 5 posledných zápasov je jednoducho dosť. I keď, nech sme féroví, Boráros mal pri spomínaných prehrách veľký kopec smoly, buď sa zranil alebo zápas predčasne ukončili. Aj to sa niekedy deje, v konečnom dôsledku, je to šport a môže sa stať čokoľvek. Dobrou otázkou ale je, s kým by mohol Gábor zapásiť teraz.

V lete si ho pýtal Pirát, ale obaja sa pohli vo svojich kariérach rôznymi smermi, preto sa momentálne skloňujú v súvislosti s Borárosom dve mená. Prvým z nich je Andrej Kalašnik, ktorý na sebe výborne zapracoval, ale na Oktagon 19 prehral s Tatom Primerom (ten predtým zdolal práve Gábora). Druhým menom je Matúš Juráček, ktorý o sebe v poslednom období vo veľkej miere dávať vedieť a jeho duel s Borárosom bol už viackrát v riešení. 

Preto je momentálne najviac reálne, že Gábor Boráros v najblizšom zápase nastúpi proti jednému z dvojice Kalašnik - Juráček. Avšak, vieme ako to chodí, je to biznis, je to nevyspytateľné a nakoniec to celé môže byť inak. Gábora ale skôr či neskôr v Oktagone opäť uvidíme.