Main Content

VIDEO: Tottenham vyhral v šlágri s Arsenalom, Liverpool sa naňho dotiahol

pondelok, 7. december 2020 06:15 | Autor: TASR

Futbalisti Tottenham Hotspur
Futbalisti Tottenham Hotspur | zdroj: TASR

Londýn 6. decembra (TASR) - Futbalisti Tottenhamu Hotspur uspeli v londýnskom derby, keď v nedeľnom domácom zápase 11. kola Premier League zdolali Arsenal 2:0. "Kohúti" rozhodli už v prvom polčase, keď sa presadili Heung-Min Son a Harry Kane.

Kane strelil svoj 250. gól v profesionálnej kariére. Tottenham potvrdil, že sa mu v domácom prostredí proti Arsenalu darí, keď s "kanoniermi" neprehral na svojej pôde ani siedmykrát za sebou. Vďaka trom bodom sa dostal s 24 bodmi na čelo tabuľky. Arsenal nevyhral už vo štvrtom ligovom dueli za sebou a priebežne je na 15. mieste.

Len o skóre za Tottenhamom je majstrovský Liverpool, ktorý si vo večernom zápase poradil doma s Wolverhamptonom Wanderers hladko 4:0. O góly sa postarali Mohamed Salah, Georginio Wijnaldum, Joel Matip a vlastný si strelil Nelson Semedo.

Hráči Crystal Palace na pôde West Bromwichu Albion hladko 5:1. Domáci držali krok iba v prvom polčase, v 34. minúte však videl červenú kartu Matheus Pereira. Crystal Palace po zmene strán využil výhodu, keď sa dvakrát presadili Wilfried Zaha a Christian Benteke. Hostia uspeli po dvoch prehrách, naopak, West Bromwich nenadviazal na víťazstvo nad Sheffieldom v minulom kole.

Sheffield United opäť prehral, keď na svojom ihrisku nestačil na Leicester City 1:2. O bod prišiel v 90. minúte, keď sa presadil Jamie Vardy. "Líšky" uspeli po dvoch prehrách. Posledný Sheffield má po 11. kole na konte len jeden bod.

11. kolo - sumár:

West Bromwich Albion - Crystal Palace 1:5 (1:1)
Góly: 30. Gallagher - 8. Furlong (vlastný), 55. a 68. Zaha, 59. a 82. Benteke, ČK: 34. Pereira (West Bromwich)

Sheffield United - Leicester United 1:2 (1:1)
Góly: 26. McBurnie - 24. Perez, 90. Vardy

Tottenham Hotspur - Arsenal Londýn 2:0 (2:0)
Góly: 13. Heung-Min Son, 45.+1 Kane

FC Liverpool - Wolverhampton Wanderers 4:0 (1:0)
Góly: 24. Salah, 58. Wijnaldum, 67. Matip, 78. Semedo (vl.)