Main Content

Je to najlepší útočník na svete, je to blázon, velebil Lewandowského míľnik Coman

štvrtok, 26. november 2020 12:55 | Autor: TASR

Robert Lewandovski
Robert Lewandovski | zdroj: TASR

Mníchov 26. novembra (TASR) – Futbalový útočník Robert Lewandowski strelil už 71. gól v Lige majstrov, ktorým pomohol Bayernu Mníchov k stredajšiemu víťazstvu 3:1 nad Salzburgom a k postupu do osemfinále.

V historickej tabuľke strelcov vyrovnal tretiu pozíciu Španiela Raula Gonzaleza a Bayern predĺžil svoju rekordnú víťaznú sériu v Lige majstrov už na 15 zápasov.

Poľský snajper sa presadil v 43. minúte, keď upratal do siete vyrazenú strelu Thomasa Müllera. Pred ním a Raulom sú už len Argentínčan Lionel Messi (118) a Portugalčan Cristiano Ronaldo (131). "Robert má naozaj úžasné čísla a to aj na taký tím, akým je Bayern Mníchov. Veľmi ma teší, že sa dokázal dotiahnuť na takú osobnosť, akou je Raul“ povedal tréner Bayernu Hansi Flick. Chválou na adresu 32-ročného Poliaka nešetril po záverečnom hvizde ani krídelník Kingsley Coman: “Je to blázon, neuveriteľný hráč a najlepší útočník na svete. Sme nesmierne šťastní, že ho máme v našom tíme.“

Víťazný gól proti húževnatému Salzburgu však zaznamenal v 52. minúte práve Coman a tretí pridal o štvrťhodinu neskôr striedajúci Leroy Sané. V tom čase už hral Bayern v početnej nevýhode a bez vylúčeného stredopoliara Marca Rocu napokon inkasoval. Výborne chytajúceho Manuela Neuera prekonal v 73. minúte Mergim Berisha. “Pre mňa je najdôležitejšie, že sme zvíťazili aj vo štvrtom zápase v tejto sezóne. Fakt, že sme už teraz istým víťazom skupiny je znakom toho, že ideme dobrým smerom. Nič sme však nedostali zadarmo. V druhom polčase sme museli šliapnuť na plyn, aby sme si zabezpečili plný bodový zisk. Obrana si chce vždy udržať čisté konto, no niekedy sa to jednoducho nedá. Obzvlášť, keď proti Vám stojí taký kvalitný súper ako Salzburg,“ povedal Neuer.

S výkonom svojich zverencov bol spokojný aj tréner Red Bullu Jesse Marsch: “V oboch zápasoch sme hrali veľmi dobre, inkasovali sme však príliš veľa gólov a navyše zahodili viacero sľubných šancí. Je to škoda. Musím však priznať, že je nesmierne náročné ubrániť kvalitu, ktorou Bayern disponuje. Teraz nám však môže paradoxne pomôcť. Po zápase som totiž poprosil Davida Alabu, aby zvíťazili aj vo zvyšných dvoch dueloch a uľahčil nám cestu do osemfinále. Povedal, že sa posnaží.“

Bayern cestuje budúci týždeň na ihrisko priebežne druhého, Atletica Madrid. Španieli si v stredu skomplikovali cestu medzi najlepších šestnásť mužstiev, keď doma len remizovali s Lokomotivom Moskva 0:0. “Liga majstrov nám robí starosti. Táto súťaž je pre nás veľmi zaujímavá, máme ju radi, no zároveň je nám jasné, že sme až po uší v problémoch. Napriek tomu, že sme robili všetko, čo bolo v našich silách, nám dnes chýbala šťava. V úvode sme zahodili viacero sľubných príležitostí a súperovi pomohol aj brankár. Nič nie je stratené, no proti Bayernu to bude naozaj tuhý boj,“ povedal tréner Atletica Diego Simeone.

V hre o postup je však stále aj ruský tím. “Pred zápasom som povedal, že nebudem spokojný s bodom. Chcel som všetky tri. S ohľadom na jeho priebeh však proti výsledku nemôžem namietať. Môj tím hral disciplinovane a musím mu pogratulovať. Do konca skupinovej časti zostávajú ešte dva zápasy. Uvidíme, ako to dopadne,“ povedal tréner Lokomotivu Marko Nikolič.

Víťazom skupiny sa so ziskom dvanástich bodov stal v predstihu Bayern Mníchov. Nasleduje päťbodové Atletico Madrid a trojbodový Lokomotiv Moskva. Posledný je Salzburg, ktorý má na svojom konte bod za remízu s Rusmi. Budúci utorok Atletico Madrid privíta Bavorov a Lokomotiv si zmeria sily so Salzburgom.