Main Content

Turnaj majstrov: Medvedev druhým semifinalistom po triumfe nad Djokovičom

štvrtok, 19. november 2020 06:09 | Autor: TASR

Daniil Medvedev
Daniil Medvedev | zdroj: TASR

Londýn 18. novembra (TASR) - Ruský tenista Daniil Medvedev sa stal po Rakúšanovi Dominicovi Thiemovi druhým semifinalistom dvojhry na turnaji majstrov v Londýne.

Miestenku medzi elitným kvartetom si definitívne zabezpečil vďaka hladkému víťazstvu 6:3, 6:3 nad najvyššie nasadeným Srbom Novakom Djokovičom. V skupine s názvom Tokio 1970 už turnajová štvorka nemôže skončiť horšie ako na druhom mieste.

Medvedev nadviazal proti lídrovi svetového rebríčka na výborné výkony z turnaja Masters 1000 v Paríži, na ktorom získal cennú trofej. Už v treťom geme sa Rus po dvoch nevynútených chybách Djokoviča z forhendu dostal k dvom brejkbalom. Ani jeden z nich nevyužil, v "maratónskom" siedmom geme však získal Djokovičovo podanie a dostal sa na koňa, Vďaka zisku siedmich hier za sebou vyhral prvý set a v druhom si vybudoval rozhodujúci náskok 3:0. V deviatom geme premenil skvele podávajúci i returnujúci Medvedev hneď prvý mečbal a odplatil Djokovičovi prehru z januárového ATP Cupu v Austrálii. Djokovič sa v piatok v priamom súboji o semifinále stretne s piatym nasadeným Nemcom Alexandrom Zverevom.

skupina Tokio 1870:

Daniil Medvedev (Rus.-4) - Novak Djokovič (Srb.-1) 6:3, 6:3