Main Content

IHL: Bratislava Capitals s prehrou v talianskom Bolzane

streda, 18. november 2020 05:40 | Autor: TASR

Rostislav Čada, Bratislava Capitals
Rostislav Čada, Bratislava Capitals | zdroj: TASR

Bolzano 17. novembra (TASR) - Hokejisti iClinic Bratislava Capitals utrpeli v nadnárodnej Ice Hockey League (IHL) piatu prehru. V utorkovej dohrávke 1. kola podľahli talianskemu tímu HC Bolzano 0:4.

Aj keď Capitals boli v zápise uvedení ako domáci tím, zápas sa hral v Bolzane. Ďalší duel na ľade talianskeho klubu odohrajú v stredu opäť o 20.15 h.

Zverenci trénera Rostislava Čadu klesli v tabuľke so ziskom 11 bodov na deviate miesto. Bolzano ich preskočilo a patrí mu s 13 bodmi piata pozícia.

Ice Hockey League - dohrávka 1. kola:

iClinic Bratislava Capitals - HC Bolzano 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)

Góly: 12. Gazley (Trivellato, Findlay), 27. Trivellato (Bardaro, Di Perna), 31. Alberga (Robertson, Miceli), 56. Bernard (Plastino, Gazley). Rozhodovali: Rohatsch, Virta - Basso, Pardatscher, vylúčení: 7:5 na 2 min., navyše Guimond 10 min osobný trest - Frank 5 min + DKZ za napadnutie zozadu, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, hralo sa v Bolzane.

Bratislava Capitals: Baroš – Sloboda, Bohunický, Šedivý, Guimond, Romančík, Finn, Chovan – Miklík, Bubela, Ahl – Higgs, Hults, Čajkovič – T. Varga, Buc, Lapšanský – Faith, Hudec, Bezák – Lipiansky

HC Bolzano: Irving – Plastino, Robertson, Youds, Fournier, DiPerna, Trivellato, Gios, Pitschieler – Insam, Alberga, Halmo – Bardaro, Catenacci, Giliati – Miceli, Bernard, Frank – Gazley, Findlay, Deluca

Po trochu opatrnom úvode sa Capitals mohli ujať vedenia v 6. min, keď sa dostali do rýchleho prečíslenia 2 na 1, no Miklík s Ahlom nedokázali nádejnú situáciu zakončiť. Potom Bolzano zvýšilo obrátky a Bratislavčanov musel viackrát podržať brankár Baroš. V 12. min však už ani on nestačil na pohotovú dorážku Gazleyho po strele Trivellata - 0:1. Capitals sa potom dostávali do koncovky len ojedinele, na konci prvej tretiny vychytal Vargu brankár Irving. V ďalšom priebehu diktoval tempo taliansky tím, Capitals nedokázali jeho útoky účinne brzdiť. V 27. min poslal Bolzano do dvojgólového vedenia Trivellato a následne zvýšil v presilovke Alberga už na 3:0. Zverenci Rostislava Čadu dostali šancu vrátiť sa do zápasu na začiatku tretieho dejstva, no dve ponúknuté presilovky za sebou nevyužili. V závere už nedokázali vpredu nič vymyslieť. Naopak, Baroša ešte prekonal v početnej výhode Bernard a spečatil skóre na konečných 4:0.

Ďalší výsledok IHL:

predohrávka 19. kola:

Innsbruck - Graz 3:4 pp a sn