Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po výhre nad Škótskom: Tri vynikajúce výkony

nedeľa, 15. november 2020 18:22 | Autor: Filip Chudý

Ján Greguš a Ondrej Duda
Ján Greguš a Ondrej Duda | zdroj: TASR/Michal Svítok

Slovenskí futbalisti konečne v roku 2020 vyhrali po 90 minútach, keď zdolali Škótov 1:0. Prinášame vám hodnotenie našich reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Marek Rodák (8) – Raz zaspal na čiare pri zakončení Armstromga, ale to bolo jeho jediné väčšie zaváhanie. Vytiahol dva výborné zákroky, keď zlikvidoval hlavičku McLeana a v úplnom závere strelu Griffithsa. Rozohrávku mal síce mizernú (úspešnosť pod 50 %), ale udržal čisté konto a bol oporou.

Peter Pekarík (8) – Najlepšie jeho výkon vystihuje asi to, že takmer presne polovica slovenských útokov išla po pravej strane. Odmenou za ofenzívnu nadstavbu mu bola gólová asistencia. Vyčítať mu možno to, že Tierney mu asi dvakrát trochu ušiel a niektoré centre nemal presné, ale pozitíva jasne prevažovali.

Ľubomír Šatka (7) Jeho úspešnosť prihrávok bola nad úrovňou 98 %, čo je výborné číslo. Pritom to neboli len lopty na istotu, ale ponúkol stredopoliarom viaceré kolmice, ktoré smeroval medzi protihráčmi. Bol istý aj v defenzíve, preto mu dve mierne zaváhania odpustíme.

Milan Škriniar (7) – Hneď v úvode predviedol výborný sklz, ktorým zabránil gólovej šanci súpera. Onedlho však tiež vyrobil zbytočný faul, po ktorom daroval súperovi nebezpečnú štandardnú situáciu. Odvrátil spomedzi našich hráčov najviac lôpt, pričom hneď za ním bol v tesnom závese Šatka.

Róbert Mazáň (5,5) – Raz zlou rozohrávkou založil takmer gólovú akciu súpera, Kucka situáciu zachránil. Smerom dozadu to bolo v poriadku. Hlavne však chýbala z jeho strany ofenzívna podpora. Nezapadol veľmi ani do medzihry, mal z našich hráčov, ak nerátame brankára Rodáka, najhoršiu úspešnosť prihrávok (pod 70 %).

Juraj Kucka (6,5)Striedal dobré okamihy s horšími. Skvele zablokuje v šanci McBurnieho, ale tiež trestuhodne stratil loptu či urobil zbytočný faul. Nehral síce ako naposledy, keďže sily z Belfastu mu trochu chýbali, ale ukázal svoju dôležitosť.

Patrik Hrošovský (7) – Mimoriadne cenný hráč, čo opäť potvrdil. Hral prakticky po celej šírke ihriska, nešetril krokom a súperom tým robil problémy. Nebál sa ani lopty, bol väčšinu zápasu v centre diania.

Ján Greguš (8) – Potvrdil, že je špecialistom na góly spoza pokutového územia. Dôležitý bol však aj v kombináciách, keď prihral na tri naše šance. Pomáhal aj v defenzíve. Niet mu veľmi čo za tento výkon vyčítať.

Marek Hamšík (6,5)Opäť sa potvrdilo, že mesačný herný výpadok sa na ňom prejavil. Nebol to totiž ten Hamšík, na ktorom by stála naša hra. Teraz bol skôr „len“ dôležitým kolieskom, nie hnacím hriadeľom. Vzhľadom na jeho vyššie postavenie by sme čakali nejaké zakončenie, v čom je silný, ale teraz nič také nepredviedol.

Ondrej Duda (7) – Zbytočne sa vykartoval na zápas proti Česku, musí sa (konečne) naučiť zvládať také situácie. Čo sa týka hernej stránky, bol pre nás mimoriadne cenný, a to oboma smermi. Spomedzi našich hráčov mal najviac dotykov s loptou. Ale aj od neho sa pýtalo nejaké nebezpečné zakončenie, ktoré však neprišlo.

Michal Ďuriš (6,5)Dobre podržal loptu pri gólovej akcii, pričom takých situácií mal niekoľko. V tomto smere našej ofenzíve pomohol. Od hrotového útočníka však čakáme viac, ako len jednu slabú strelu. Pomáhal však brániť súperove akciu už v zárodku.

Stanislav Lobotka (5,5)Hral síce iba polhodinu, ale stihol vyrobiť už tradičnú chybu, keď sa pošmykol, stratil loptu a súper išiel do šance. Mal však aj dobré veci, keď sa vedel s loptou otočiť a rozohrať ju.

Albert Rusnák (5,5)Nenaskočil do zápasu až tak, ako by bolo potrebné, ale nebolo to ani zlé.

Pavol Šafranko(bez známky) – Dlhšie čakal pri čiare na striedanie ako reálne hral.

Význam známok

Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon