Main Content

Prestupová sága ožíva - Neymar do Barcelony? (komentár)

piatok, 20. november 2020 10:00 | Autor: Jakub Vaverka

Neymar
Neymar | zdroj: TASR

Každoročne tu máme Veľkonočné sviatky, letné prázdniny a napríklad aj Vianoce. A začína to vyzerať, že každoročne tu budeme mať prestupovú ságu okolo Neymara. Opäť sa totiž nahlas začína hovoriť o tom, že by sa tento Brazílčan mohol vrátiť do Barcelony.

Komentár Jakuba Vaverku

Neymar je najdrahším hráčom futbalovej histórie, odkedy v roku 2017 opustil Barcelonu a za 222 miliónov posilnil Paríž Saint-Germain. Dodnes sa nevyriešili detaily tohto transferu, pričom na mieste sú časté výmeny názorov, ťažké srdce oboch zainteresovaných strán a v neposlednom rade aj súdne procesy. Bol to tak veľký prestup, že sa o ňom hovorí aj vyše tri roky po tom, čo sa stal. Čo je ale zaujímavejšie, stále nevychladli prestupové špekulácie, ktoré hovoria o tom, že by sa Neymar mohol do metropoly Katalánska vrátiť.

Viacero nezávislých zdrojov tvrdí, že keby na to bola príležitosť, vrátil by sa. Na Camp Nou mohol byť nástupcom Lionela Messiho, fanúšikovia ho milovali, prostredie aj počasie mu vyhovovali. Rozhodnutie, ktoré urobil v roku 2017 už ale nemôže zmeniť. Neymar aj Barcelona po historickom prestupe pôsobili ako dvaja zamilovaní ľudia, ktorí sa rozišli, a aj by si k sebe chceli nájsť spätnú cestu, ale ani jeden z nich nevie urobiť prvý krok. Práve naopak, správali sa tak, že medzi sebou tvorili väčšiu a väčšiu priepasť.

Neymar
Neymar | zdroj: © TASR

A predsa sa aj na konci roka 2020 hovorí o tom, že by sa Neymar, ktorý má v Paríži platný kontrakt do roku 2022, mohol predsa len do Barcelony vrátiť. A zaujímavé na tom je, že hráč, klub a aj fanúšikovia by pravdepodobne vo veľkej miere boli za. Jednoducho, tento Brazílčan je korunný princ, ktorý si odmietol prevziať trón po Lionelovi Messim. Viete sa ako sa hovorí, lepšie neskoro ako nikdy. Či z toho môže niečo byť je momentálne otázne, ale faktom je, že už len to, že sa to spomína o niečom svedčí.

Bez vetra sa ani lístok nepohne. Neymar v tomto období rieši nový kontrakt s PSG, Barcelona bude čoskoro riešiť nového prezidenta. Vzhľadom na to, v akom stave FCB je a na to, že Lionel Messi váha či v klube vôbec ostať, môže byť opätovné získanie Neymara strategickým ťahom budúceho klubového vedenia. Avšak, nepredbiehajme. Viackrát to vyzeralo v tomto prípade na spadnutie a Neymar sa do Barcelony nevrátil.

Zatiaľ.