Main Content

Hokej a futbal dostali zelenú. ,,Pre kluby je to veľmi dôležité," uviedol Šatan

sobota, 14. november 2020 07:41 | Autor: TASR

Miroslav Šatan
Miroslav Šatan | zdroj: TASR

Bratislava 13. novembra (TASR) - Druhá najvyššia futbalová i hokejová liga dostali zelenú a od pondelka 16. novembra môžu pokračovať. V piatok to schválila Pandemická komisia vlády SR. Zápasy sa budú hrať bez divákov, informoval predseda vlády Igor Matovič.

Ústredný krízový štáb SR pozastavil k 15. októbru v rámci opatrení proti šíreniu koronavírusu všetky športové súťaže. Umožnil iba niekoľko výnimiek, pokračovať mohli najvyššie profesionálne ligy v piatich odvetviach - futbal, hokej, basketbal, volejbal a hádzaná, celkovo deväť súťaží. Hralo sa teda šesť palubovkových súťaží a mužské vo futbale (Fortuna liga) a v hokeji (Tipos extraliga a medzinárodná Ice Hockey League). Od pondelka sa opätovne budú môcť rozbehnúť aj II. futbalová liga a hokejová SHL.

"Trpezlivo sme na túto správu čakali. Sme radi, že sa Slovenská hokejová liga môže opäť hrať. Pre kluby je to veľmi dôležité. Veríme, že situácia bude priaznivá a postupne sa opatrenia uvoľnia aj pre mládežnícke súťaže a tréningy," uviedol v reakcii na reštart SHL prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Šatan pre oficiálny zväzový web.

Pandemická komisa v piatok schválila aj otvorenie plavárni a fitnesscentier s maximálne šiestimi osobami a podmienkou jednej osoby na pätnásť metrov štvorcových.