Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (22.12.)

štvrtok, 22. december 2011 11:37 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (22.12.)
Správy dňa z anglickej Premier League (22.12.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

MANCHESTER UNITED: Podľa špecializovaného britského futbalového portálu caughtoffside.com sa stane zimnou prestupovou prioritou Alexa Fergusona angažovanie Christiana Eriksena z Ajaxu Amsterdam. Iba 19 ročný ofenzívny stredopoliar patrí na svojom poste medzi najväčšie talenty súčasnosti. Nedávno bol vyhlásený za najlepšieho hráča roku v Dánsku a v holandskej Erdivisie za objav roka. Eriksen nebude chýbať ani v nominácií Dánov na Euro 2012. Za seniorskú reprezentáciu odohral už 20 zápasov. V aktuálnej sezóne si pripísal do štatistík v 25 stretnutiach 5 gólov  a 12 asistencií. Jeho trhová hodnota sa odhaduje na 10 miliónov libier. 

MANCHESTER UNITED:
Alex Ferguson má napriek včerajšej presvedčivej výhre United na pôde Fulhamu (5:0) hlavu v smútku. V  stretnutí sa mu totiž zranili dve opory základnej zostavy – Phil Jones a Ashley Young. Obaja by mali Red Devils chýbať niekoľko týždňov.

ARSENAL:
Začiatkom roka sa bude musieť Arséne Wenger vyrovnať s absenciou útočníkov Gervinha a Chamakha, ktorý sa zúčastnia Afrického poháru. Gunners tak hľadajú vhodnú náhradu za týchto dvoch hráčov. Do úvahy pripadá a bývala opora klubu Thierry Henry, ktorý prežil najlepšie roky svojej kariéry práve v Arsenale. 34-ročný útočník New York Red Bulls sa s mužstvom už nejakú dobu pripravuje a britské média začali špekulovať o tom, že sa Henry dohodne s Gunners aspoň na mesačnom kontrakte, aby pomohol vyplniť dieru v ofenzíve po Gervinhovi a Chamakhovi.

WOLVES:
Novou posilou Wolverhamptonu sa stane Eggert Jonsson z Heart of Milothian. 23-ročný rodák z Reykjaviku  hrajúci na poste defenzívneho záložníka sa už podrobil úspešnej lekárskej prehliadke a Wolves posilní od začiatku roku 2012. 

CHELSEA:
Podľa denníku Daily Mirror sú rokovania AC Miláno s Manchestrom City ohľadom hosťovania Carlosa Tevéza na San Sire zatiaľ neúspešne a tak klub zvažuje, že sa pokúsi získať na polročné hosťovanie útočníka Chelsea Fernanda Torresa.