Main Content

Zmení sa pravidlo pri hre rukou? Hráči kvôli nemu cítia frustráciu

piatok, 6. november 2020 06:24 | Autor: TASR

Aleksander Čeferin
Aleksander Čeferin | zdroj: TASR

Paríž 5. novembra (TASR) - Európska futbalová únia (UEFA) požiadala prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianniho Infantina, aby zmenil pravidlo pri hre rukou. UEFA argumentuje, že vo viacerých prípadoch sa u hráčov prejavila frustrácia po tomto priestupku.

V liste šéf UEFA Aleksander Čeferin požiadal Infantina, aby zákonodarcovia futbalu upravili pravidlo, ktoré platí od marca minulého roka. Žiada, aby rozhodcovia mohli opäť posúdiť, či hráč pri hre rukou konal úmyselne. Obsah listu zverejnila agentúra SID. Píše sa v ňom: "Pokus o striktné vymedzenie prípadov, v ktorých sa hráč dotkne lopty rukou, vyústil do mnohých nespravodlivých rozhodnutí, ktoré sa stretli s rastúcou frustráciou a nepohodou vo futbalovej komunite."

Otvorený list napísal Čeferin deň po kontroverznom vylúčení obrancu Dalberta v stredajšom zápase Ligy majstrov Chelsea - Rennes. Hráč hostí mal na konte žltú kartu, keď sa po strele Tammyho Abrahama odrazila lopta v šestnástke od jeho nohy do paže. Po posúdení systémom VAR ho arbiter poslal predčasne pod sprchy.

Čeferin napísal list Infantinovi, pretože pravidlá schvaľuje Medzinárodná komisia pre pravidlá (IFAB), ktorú kontroluje FIFA.