Main Content

Bayern chce, aby Alaba zostal. Rozhodnutie je na ňom

streda, 4. november 2020 18:13 | Autor: TASR

David Alaba
David Alaba | zdroj: tasr

Mníchov 4. novembra (TASR) - Rakúsky futbalista David Alaba musí sám prijať rozhodnutie, či chce zostať alebo odísť z Bayernu Mníchov. Pre stredajšie vydanie periodika Bild to povedal klubový šéf Karl-Heinz Rummenigge.

Vedenie nemeckého majstra tento týždeň stiahlo ponuku na nový kontrakt po tom, ako ju 28-ročný hráč s agentom neprijali do konca októbra. "Myslím si, že celé vedenie má rovnaký názor. Chceme, aby David zostal. Je to skvelý človek a špičkový hráč. Ale mesiace sa točíme v kruhu. A v určitom bode už musíme myslieť do budúcnosti. Potrebujeme teda vedieť či zostane v Bayerne alebo odíde," citovala agentúra DPA Rummeniggeho.

Alaba, ktorý môže nastupovať v obrane i strede poľa, pôsobí v Bayerne už od mládežníckych čias a s výnimkou hosťovania v Hoffenheime v ňom odohral celú profesionálnu kariéru. Zmluva mu vyprší na konci sezóny. Za Mníchovčanov odohral vyše 250 bundesligových stretnutí, získal deväť nemeckých titulov a dvakrát triumfoval v Lige majstrov. Ak zmluvu nepredĺži, odísť môže v lete budúceho roka.