Main Content

Bývalého hráča Slovana odsúdili na štyri roky. Robil podvody s kryptomenami

pondelok, 2. november 2020 18:22 | Autor: TASR

Igor Musatov
Igor Musatov | zdroj: TASR

Moskva 2. novembra (TASR) - Bývalý ruský hokejový útočník Igor Musatov dostal trest štyri roky odňatia slobody. Súd v Moskve ho uznal vinným z podvodu s kryptomenou v hodnote 800-tisíc dolárov. Informovala o tom stránka sport.cz.

Musatov sa trestného činu dopustil v roku 2018. Podľa verdiktu súdu úmyselne uviedol do omylu záujemcu, ktorému následne predal kryptomeny v spomínanej výške (kryptomeny sú nové digitálne meny bez centralizovanej autority. Najpopulárnejší je Bitcoin. V tomto sektore však vzniká mnoho podvodných projektov). Bývalý hokejista svoju vinu odmietal, ale napokon mu súd vymeral štvorročný trest. Zohľadnil aj fakt, že Musatov mal už v minulosti problémy so zákonom. Na jeseň 2017 ho zadržala polícia po výtržnostiach v moskovskej reštaurácii, v ktorej pod vplyvom alkoholu vyvolal bitku a mal pri sebe aj strelnú zbraň.

Musatovova hokejová kariéra sa odvíjala výlučne v ruských ligách. Začal ju v ruskej lige a po transformácii súťaže pokračoval v KHL. Kariéru ukončil po sezóne 2016/2017, v ktorej nastúpil do 29 zápasov za Slovan Bratislava. Získal v nich 8 kanadských bodov za 6 gólov a 2 asistencie.