Main Content

OHLASY po liverpoolskom šlágri: Kloppa trápi viacero vecí

nedeľa, 18. október 2020 09:34 | Autor: TASR

Jurgen Klopp
Jurgen Klopp | zdroj: TASR

Liverpool 18. októbra (TASR) - Futbalisti FC Liverpool v sobotnom derby s Evertonom dvakrát viedli, ale napokon sa museli v uspokojiť iba s bodom po remíze 2:2. V zápase 5. kola Premier League navyše prišli o obrancu Virgila van Dijka i stredopoliara Thiaga Alcantaru. Kým domáci Everton prvýkrát v tejto sezóne stratil body, Liverpool sa nedokázal naplno rehabilitovať z debaklu s Aston Villou (2:7) v predchádzajúcom kole.

Hráči úradujúceho majstra vstúpili do Mersyside derby ideálne, keď po dvoch minútach otvoril skóre Sadio Mane. Domáci však ešte v prvom polčase odpovedali vďaka Michaelovi Keaneovi. Ešte viac ako vyrovnávajúci gól však hostí zasiahlo zranenie Van Dijka. Dvadsaťdeväťročný stopér sa dostal do kolízie s brankárom Jordanom Pickfordom a putoval priamo do nemocnice. Prvotné indície naznačujú vážne zranenie kolena a podľa Daily Mail mu hrozí dokonca koniec sezóny. "Nie je to dobré. Virg vie hrať aj cez bolesť a nikdy nevynechá zápas, ak nemusí. Neviem ešte čo sa mu stalo, ale nevyzerá to dobre," povedal po zápase tréner "The Reds" Jürgen Klopp.

V druhom polčase sa úradujúci majstri opäť dostali do vedenia, keď sa presadil Mohamed Salah, pre ktorého to bol celkovo 100. zásah v červenom drese. Napokon však nemal prívlastok víťazný, keď sa domácim podarilo vyrovnať vďaka Dominicovi Calvertovi-Lewinovi. V nadstavenom čase boli blízko k víťaznému gólu hostia, no gól Jordana Hendersona neuznali po tom, ako VAR videl ofsajd prihrávajúceho Maneho. Televízne zábery však ukázali, že jeho postavenie mimo hry bolo minimálne kontroverzné. "Prepáčte, ale ja som žiadny ofsajd nevidel. Možno mi to niekto dokáže vysvetliť. Bol to ofsajd, pretože o tom niekto rozhodol," povedal zjavne frustrovaný Klopp. V tom čase už nebol na ihrisku ani Thiago Alcantara, ktorého fauloval Richarlison. Brazílčan za tvrdý zákrok inkasoval červenú kartu. Aj Alcantaru čaká vyšetrenie kolena v nemocnici a pravdepodobne dlhšia absencia. "Každý kto ma pozná vie, že nie som agresívny a nechcel som Thiaga zraniť. Už som mu poslal správu s ospravedlnením a ospravedlňujem sa aj verejne. Dúfam, že bude čoskoro v poriadku," kajal sa Richarlison.

FC Liverpool neprehral s Evertonom v 23. zápase za sebou a hoci nezískali všetky body, pre Kloppa bol dôležitý herný prejav: "Bol to výborný zápas, oba tímy podali skvelý výkon. My asi najlepší v Goodison Parku, odkedy som trénerom Liverpoolu." Napriek tomu však nemecký kouč musí vyriešiť defenzívne problémy. V úvodných piatich zápasoch v tejto sezóne inkasovali jeho zverenci už trinásť gólov, v uplynulom ročníku ich toľko dostali až po pätnástich dueloch.

Naopak, Everton zažíva fantastický vstup do sezóny, keď ešte neprehral a je na čele tabuľky s trojbodovým náskokom pred mestským rivalom. Ťaží najmä z vynikajúcej formy Calverta-Lewina, ktorý skóroval v každom doterajšom stretnutí, predtým sa podobný kúsok z hráčov Evertonu podaril iba Tommymu Lawtonovu v sezóne 1938/1939. "Škoda, že sme nevyhrali, ale keď sa na to pozriem v súvislostiach, berieme aj bod," citoval 23-ročného útočníka web BBC.