Main Content

VIDEO: Veľký liverpoolsky šláger skončil remízou

sobota, 17. október 2020 15:46 | Autor: TASR

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti | zdroj: TASR

Londýn 17. októbra (TASR) - Futbalisti Evertonu stratili prvé body v novom ročníku anglickej Premier League. V sobotňajšom šlágri 5. kola remizovali na svojom štadióne Goodison Park s mestským rivalom a úradujúcim majstrom FC Liverpool 2:2. Tím talianskeho kormidelníka Carla Ancelottiho má na konte 13 bodov, o tri viac ako v neúplnej tabuľke druhý Liverpool.

Už v 3. minúte sa hostia ujali vedenia zásluhou Sadia Maneho, ktorý strelou z prvej zužitkoval prihrávku Andrewa Robertsona. Domáci odpovedali v 19. minúte gólovou hlavičkou Michaela Keanea po rohovom kope. Everton po zmene strán nevyužil dve veľké príležitosti na skórovanie, hlavičku Richarlisona zastavila pravá žrď a strelu Jamesa Rodrigueza zneškodnil brankár Adrian. V 72. minúte za to "karamelky" pykali. Obrana neodvrátila center do šestnástky a odrazenú loptu poslal pohotovým volejom do siete Mohamed Salah - 1:2.

Posledné slovo mali domáci, keď v 81. minúte zariadil deľbu bodov presnou hlavičkou Dominic Calvert-Lewin. Na konci stretnutia videl červenú kartu Richarlison za nešetrný faul na Thiaga Alcantaru. Krátku početnú prevahu sa Liverpool snažil využiť a aj sa mu podarilo dopraviť loptu do siete, lenže gól Jordana Hendersona neplatil pre tesný ofsajd.

sumár - 5. kolo:

FC Everton - FC Liverpool 2:2 (1:1)
Góly: 19. Keane, 81. Calvert-Lewin - 3. Mane, 72. Salah. ČK: 90. Richarlison (Everton)