Main Content

Čada má koronavírus, na lavičke Capitals ho dočasne zastúpi Pašek

piatok, 16. október 2020 13:17 | Autor: TASR

Rostislav Čada, Bratislava Capitals
Rostislav Čada, Bratislava Capitals | zdroj: TASR

Bratislava 16. októbra (TASR) - Tréner hokejistov iClinic Bratislava Capitals Rostislav Čada mal pozitívny test na nový koronavírus. Účastník rakúskej ICE Hockey League sa však po povinnej karanténe vracia do súťažného diania a v piatok ho čakal súboj 7. kola na ľade EHC Black Wings Linz, v ktorom namiesto Čadu povedie mužstvo z lavičky viceprezident a generálny riaditeľ klubu Dušan Pašek.

Capitals hlásili prvý prípad koronavírusu po pravidelnom testovaní už pred týždňom, keď mal pozitívny nález útočník Miloš Bubela, autor rozhodujúceho nájazdu z duelu s Innsbruckom (3:2 sn). V súlade s opatreniami Úradu verejného zdravotníctva SR tak celé mužstvo muselo nastúpiť do karantény. Po piatich dňoch prebehlo ďalšie testovanie tímu, ktoré odhalilo prítomnosť koronavírusu aj u ďalších dvoch hráčov Maxima Čajkoviča a Brocka Higgsa. Pozitívne testovaných hokejistov izolovali, ostatní hráči sa v utorok večer vrátili do tréningového procesu. Testy potvrdili nákazu aj u trénera Čadu.

"Rosťo sa má dobre, všetkých pozdravuje. Rovnako ako pozitívne testovaní hráči nemá žiadne príznaky ochorenia. Museli sme však rýchlo zareagovať, keďže v piatok hráme v Linzi a v nedeľu v Grazi. Situáciu sme vyriešili tak, že tímu pomôžem na lavičke ja spolu s Romanom Megom a Štefanom Megom, ktorí majú trénerské licencie," informoval Pašek na piatkovom brífingu v Bratislave. "Ako všetky tímy, aj my sa snažíme bojovať s touto situáciou, ako len vládzeme. Veríme, že budeme úspešní aj v oklieštenej zostave, urobíme všetko preto, aby sme dosiahli dobré výsledky."