Main Content

Hodnotenie výkonov slovenských reprezentantov po potupnej prehre s Izraelom

štvrtok, 15. október 2020 09:14 | Autor: Filip Chudý

Peter Pekarík a Marek Hamšík
Peter Pekarík a Marek Hamšík | zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Slovenská reprezentácia vybuchla a prehrala pomaly vyhratý zápas. Prinášame hodnotenie našich futbalistov na stupnici 1 – 10.

Dominik Greif (4) – S ľahkými strelami si poradil a dobre si postavil žrde, keď mu zazvonili Solomon i Dabbur. Nič navyše však nechytil. Pri prvom góle súpera zaváhal, keď jednoznačne mal loptu vyboxovať. Pri rozohraní rohového kopu stál na troch metroch od brány, stačilo mu počas letu lopty prejsť ďalšie tri, pričom nikto mu v ceste nezavadzal. Lenže namiesto toho zacúval späť do brány a dostal gól. Išlo o prvý vážny center Izraela a hneď sme inkasovali. Iba sa potvrdilo, že centrované lopty sú jeho slabina. Odpískaná malá domov bola prísna.

Peter Pekarík (6,5) – Trochu pomalšie sa rozbiehal, ale potom patril medzi našich najlepších. Z defenzívnych hráčov bol jasnou jednotkou a ako jediný spomedzi nich spĺňal aspoň základné kritériá. Vybojoval štandardnú situáciu, z ktorej dal Hamšík gól, mal aj iné dobré ofenzívne akcie. Smerom dozadu nemal väčší problém.

Denis Vavro (2) – V úvode zastavil dve nebezpečné lopty, ale väčšinu duelu pri bránení pokutového územia tápal. Ťažko niekedy pochopiť, koho ide brániť. Robí zlé defenzívne rozhodnutia, čiže nemôžu vyniknúť jeho prednosti.

Martin Valjent (2) – Podobne ako Vavro, aj on ukázal zopár dobrých zákrokov, lenže nič z toho, keďže tiež volil často zlé riešenia. Nevedel dostatočne kvalitne zachytávať nábehy a výmeny miest hráčov hostí. Chýbal mu dôraz, ako napr. pri prvom góle Izraelčanov.

Róbert Mazáň (2) – Úplne zbytočne stratil loptu pred prvým gólom Izraela, z čoho bol roh a lopta v našej sieti. Pri druhom presnom zásahu sa otočil chrbtom pred Golasom vo vlastnom pokutovom území, čo sa nemôže stať žiakovi, nieto reprezentantovi! Smerom dopredu neurobil poriadnu akciu, ktorá by stála za reč, smerom dozadu mal problémy.

Patrik Hrošovský (3) – Zápas mu nevyšiel. Pokiaľ vládal a hrali sme takticky dobre, bol prínosom, lenže takých spojených fáz bolo málo. Najprv sme boli rozťahaní a musel behať ako blázon, pričom nemal šancu všetko hasiť. Keď sme boli v bloku pri sebe, už zas nemal síl zachytávať súperov. Nedarilo sa mu ani s loptou na kopačke.

Marek Hamšík (7) – Operoval na veľkom priestore, zobral na svoje plecia toho dosť, ale svoje si odohral. Dával našej hre myšlienku a tvár. Strelil nádherný gól, pričom treba zdôrazniť, že ľavačkou, hoci je pravák. Na konci, keď nás súper gniavil, sa už aj na ňom prejavilo, že odohral toho z našich najviac. Vtedy by sa nejaké podržanie lopty od neho zišlo, ale to by sme už chceli od jedného asi až príliš veľa.

Albert Rusnák (4,5) – Optimálne mu vyšiel iba záver prvého polčasu a jedna akcia v úvode druhého, inak bol málo viditeľný. Rozvinul akciu pri našom druhom góle. V prihrávkach bol istý, ale mal byť viac v hre.

Ondrej Duda (7) – Po dlhom čase dostal na ihrisku v národnom drese pozíciu, ktorá mu vyhovuje a pozitívne sa to prejavilo na jeho výkone. Gólová asistencia z prvej na Maka spievala. Škoda, že nevydržal na trávniku dlhšie, ale to už hovoríme o (ne)pripravenosti, ktorá sa týka značnej časti kádra, nielen jeho. V závere by sa nám totiž zišlo, ak by podržal loptu vpredu, ale na trávniku už nebol.

Róbert Mak (6) – Dlhšie sa v zápase hľadal, keď sa aj bál chodiť do súbojov jeden na jedného, ale stačilo pár dobrých momentov a rozbehol sa. Z čistej šance strelil gól a tiež mal pár zábleskov starého Maka. Ešte je pred ním veľa práce, aby sa vrátil na niekdajšiu úroveň, keď národnému tímu dával krídla.

Róbert Boženík (4) – Hra chrbtom od brány mu celkom išla, ale keď sa už otočil smerom k bráne, nastal problém. Lopty, ktoré by mal poslať do brány ho míňali, resp. keď už ju mal aj na nohe, zaváhal. Pracoval pre mužstvo, ale chýba mu ofenzívna ľahkosť.

Lukáš Haraslín (3) – Vedel si vypýtať faul, ale ukázal toho málo. Loptu v rozhodujúcej fáze zápasu nepodržal, práve naopak, rýchlo sa vracala späť. Nezapadol do zápasu, ako by bolo treba. Zaujal len tým, že z tesného ofsajdu rozvlnil sieť. Dobré však je to, že cíti Hamšíkove lopty, čo potvrdil počas celého zrazu.

Ján Greguš (3) – Naskočil do najťažšej fázy stretnutia, ale vôbec nám v nej nepomohol. Od skúseného hráča, ktorým už je, sa to pritom žiadalo.

Pavol Šafranko (3) – Ďalšie striedanie, ktoré nezabralo. O loptu síce bojoval, ale predviedol len tri fauly, čo bolo najviac spomedzi všetkých hráčov na trávniku. No možno kedy aspoň niekto z našich hral takto agresívne pred našou bránou, zrejme by sme vyhrali.

Význam známok


Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon