Main Content

Hlasy hráčov a trénerov po prehre Slovenska s Izraelom

štvrtok, 15. október 2020 06:19 | Autor: Martin Gregor

Hlasy po zápase Slovensko - Izrael
Hlasy po zápase Slovensko - Izrael | zdroj: TASR

Hoci slovenská futbalová reprezentácia viedla vo štvrtom zápase skupiny Ligy národov v Trnave nad Izraelom 2-0, napokon prehrala 2-3 a v tabuľke je s jedným bodom suverénne posledná. Prinášame vám súhrn hlasov hráčov a trénerov bezprostredne po zápase.

Hlasy (zdroj: RTVS a TASR):

Willibald Ruttensteiner, tréner Izraela: "Začali sme zápas dobre, ale Slovensko má veľmi silný tím. Po chybách sme dostali dva góly, ale potom sme si povedali, že musíme ísť ďalej. Veril som, že šance prídu aj po polčase a my sme ich napokon premenili. Tím ukázal, že má výbornú mentalitu a charakter."

Oto Brunegraf, asistent hlavného trénera SR: "Svedčí to o tom, že musíme byť lepšie pripravení, aby sme zvládli takéto zápasy. Nie je to iba o technike, ale aj o fyzičke, vytrvalosti. Mali sme dobré fázy zápasu, v úvode druhého polčasu sme mohli zložiť súpera kontrami, ale po prvom inkasovanom góle nám začal zápas unikať pomedzi prsty. Tento zápas však ukázal aj pozitíva, žiaľ nie celých 90 minút, ale iba nejakých 65 a to je málo."

Marek Hamšík, kapitán SR: "Hrozné. Nemôžeme si dovoliť takýto obrat v takomto dôležitom zápase. Keď to nejde technicky, mali sme do toho vložiť viac srdca. Toto sa nemôže stať. Zle sme riešili brejky na začiatku druhého polčasu, tam sme mali dať tretí gól. Trpká prehra. Strašné. Som z toho smutný."

Martin Valjent, obranca SR: "Myslím si, že sme v druhom polčase opustili štýl z prvého polčasu. Chýbala nám ofenzívna snaha a viac sme sa sústredili na bránenie. To súperovi zjavne vyhovovalo, dostali sa do zápasu gólom zo štandardky a za 20 minút otočili. To sa nesmie stávať. Neustále v ofenzíve rotovali, my sme nedokázali kvalitne pokrývať priestory ako v prvom polčase, ale to vychádzalo z toho, že sme opustili štýl z prvého polčasu."

Peter Pekarík, obranca SR: "Videli sme, že Izrael je veľmi silný na lopte a v kombinácii. V polčase sme si hovorili, že budeme hrať ako za stavu 0:0 a pokúsime sa pridať tretí gól, ale nestalo sa. Pokazili sme každú druhú-tretiu prihrávku, Izrael nás prečísloval a dal tri góly, je to obrovská škoda."

Albert Rusnák, krídelník SR: "Bol to zápas dvoch rozdielnych polčasov. Ak by sme pridali tretí gól, dali by sme zápasu bodku. Žiaľ, nestalo sa a potom to prišlo. Začali sme strácať ľahké lopty a súper nás dostal pod tlak. Od 60. minúty sa hralo prakticky len na našej polovici ihriska. Nemalo by sa nám stávať, že stratíme náskok 2:0."