Main Content

Low prezradil minimálny cieľ Nemecka na Euro 2020

streda, 14. október 2020 12:02 | Autor: TASR

Joachim Lőw
Joachim Lőw | zdroj: TASR

Kolín nad Rýnom 14. októbra (TASR) - Nemeckí futbalisti remizovali v treťom zo štyroch zápasov v 4. skupine A-divízie Ligy národov. Po nerozhodných výsledkoch so Španielskom a vo Švajčiarsku (oba 1:1) získali len bod aj v domácom stretnutí s "Helvétmi". V utorok večer v Kolíne nad Rýnom prehrávali 0:2 i 2:3, no nakoniec zachránili remízu 3:3.

Zverenci trénera Joachima Löwa mali opäť veľké problémy v obrane. Už v 5. minúte sa po pokazenej ofsajdovej pasci po rohu presadil Mario Gavranovič a v 26. minúte sa Švajčiari dostali do brejku, ktorý zakončil Remo Freuler. Druhému gólu predchádzala zlá prihrávka jubilanta Toniho Kroosa, ktorý odohral 100. zápas v národnom tíme. Nemci odpovedali zásahmi Tima Wernera a Kaia Havertza a po druhom Gavranovičovom góle stanovil konečný výsledok v 60. minúte Serge Gnabry.

"Vzadu sme urobili zopár chýb, no dokázali sme zabojovať a odpovedať. Bolo to veľmi intenzívne, oba tímy veľa riskovali smerom dopredu," uviedol Löw pre ARD. Jeho zverenci však boli na vlastný výkon oveľa viac kritickí a hnevala ich najmä hra v defenzíve. V uplynulých piatich dueloch okrem výhry nad Ukrajinou 2:1 až štyrikrát remizovali a Turci v príprave i Švajčiari teraz im dali po tri góly.

"Musíme brániť ako dospelí," komentoval duel Havertz. "Bol to pre nás náročný zápas a dokázali sme sa doň vrátiť. Máme mladý tím a stále sme v procese zohrávania sa. Ukázali sme zopár dobrých vecí, ale musíme lepšie brániť." Podobne sa vyjadril aj Joshua Kimmich, ktorý odohral 50. duel za Nemecko. Defenzívny stredopoliar Bayernu Mníchov poukázal aj na fakt, že tím hrá v každom zápase v inom zložení: "Tie góly, ktoré sme dostali, boli trochu čudné. No myslím si, že sme aj tak vykročili správnym smerom. Veľa sme toho spolu nenatrénovali a v uplynulých zápasoch sme hrali vždy v inej formácii a inej zostave. Síce to nevysvetľuje všetko, ale niečo aspoň čiastočne."

Uplynulé výsledky Nemecka nenadchli ani fanúšikov, z ktorých časť žiada odstúpenie Löwa už od potupného vypadnutia z MS 2018. Nemecký tréner však hneď po remíze so Švajčiarskom vyhlásil, že jeho zverenci musia ísť na budúcoročných majstrovstvách Európy minimálne do semifinále, aby sa to dalo považovať za úspech. "Keď pôjdeme na EURO, chceme ísť čo najďalej, no minimálny cieľ je semifinále. Tento tím má veľký potenciál. Musíme napraviť zopár vecí, no myslím si, že sa máme na čo tešiť," citoval ho portál goal.com.

Po utorňajších zápasoch 4. skupiny A-divízie zostalo na čele tabuľky sedembodové Španielsko, Nemecko i Ukrajina nazbierali šesť bodov, v prospech štvornásobných majstrov sveta hovorí priaznivejšie skóre. Švajčiarsku patrí posledná pozícia s dvoma bodmi. Nemci sa v novembrovom asociačnom termíne stretnú v príprave s Českom a súboje v Lige národov uzavrú zápasmi s Ukrajinou a Španielskom.