Main Content

Hodnotenie slovenských reprezentantov po slabom výkone v Škótsku

pondelok, 12. október 2020 11:21 | Autor: Filip Chudý

Škótsko - Slovensko
Škótsko - Slovensko | zdroj: TASR/AP

Veľmi ťažko sa pozeralo na vystúpenie Slovákov v Škótsku. Známky pre našich reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Dušan Kuciak (5,5) – Dobre dirigoval obranu a hral vysoko, čím zlikvidoval dva nebezpečné útoky súpera. Gólu mohol zabrániť ťažko, keďže ho lopta netrafila. Iná strela na bránu už nebola. Súperovi hráči ho atakovali pri štandardných situáciách, čím mu sťažili úlohu pri vysokých loptách, ale zvládol to. Rozohrávku si nekomplikoval, volil väčšinou dlhé lopty.

Martin Koscelník (5) – Bol namočený v jedinom góle, ale nebola to primárne jeho chyba. Pri tej situácii sa však ukázalo, čo sme napísali už aj po zápase v Izraeli, klasickému pravému obrancovi by sa to nestalo. Ešte nemá v sebe návyky, ako sa treba posúvať v defenzíve. A hoci je za to kritizovaný, treba vidieť aj pozitívne veci. Mal snáď najväčšiu aktivitu smerom dopredu z našich krajných hráčov a bol náš najnebezpečnejší krídelník, hoci hral krajného obrancu…

Branislav Niňaj (6) Svoje si odohral a patril k našim najlepším. Zaujal pri zblokovaní strely Dykesa. Pri rozohrávke volil často dlhé lopty, bolo ich až 12, čo bolo najviac z našich hráčov. V defenzívnych veciach mal všetko vyvážené a na vyššej úrovni, ale ani v jednej činnosti to nebolo úplne najvyšší level, ale na Škótov to stačilo. Teda, až na jednu situáciu, keď sa spoľahol, že Koscelník vyslyší jeho volanie o posunutie…

Martin Valjent (5,5) – Opäť nehral zle, ale tiež to nebolo také výrazné, ako by sme chceli. V defenzíve to dobre čistil, rozohrávku nekazil, ale Slovensko je z nedávnej minulosti zvyknuté na stopérske osobnosti, akou on ešte nie je. Pri góle vystúpil až na post ľavého obrancu, keďže tam bol otvorený priestor.

Jakub Holúbek (4,5) – Povedzme si na rovinu, nikdy to nebol klasický ľavý obranca. Ale príležitosť vyšla naňho, pričom vyslovene nesklamal, ale ani nepresvedčil, že má hrávať stále. Práve jeho vyššie postavenie pri gólovej akcii spustilo vlnu posúvaní, ktorá nám nevyšla. Mal zopár akcií smerom dopredu, ale takmer vždy to zbytočne zabrzdil. Je síce pravdou, že nemal ponukovú činnosť od spoluhráčov, ale mohol aj tak niečo skúsiť a nehrať len lopty na istotu.

Matúš Bero (bez známky)Zranil sa v preňho typickom súboji, len mal spolu, ako dopadol, resp. to, že súper naňho dopadol. Prajeme skoré uzdravenie.

Ján Greguš (5)Vyslal obe naše strely na bránu súpera, lenže neboli razantné a išli presne do rúk brankára. To len umocňuje fakt, ako vyzerala naša ofenzíva. On ju mal prepájať s defenzívou, pričom sa mu to darilo len jednosmerne. V prihrávkach mal síce vysokú úspešnosť, keď presne prihral deväť z desiatich, ale drvivá väčšina z nich bola len na istotu.

Marek Hamšík (5)Hovorí sa, že s ním odišla z trávnika aj naša hra. Trochu budeme oponovať, my sme žiadnu nemali, čiže nemalo čo odísť… Ale je pravdou, že bol náš najfutbalovejší hráč. Dal skvelú loptu za obranu na Haraslína, ale takých by malo byť oveľa viac.

Ivan Schranz (2) – Keby nedostal v úvode ranu do tváre, možno by si mnohí nevšimli, že bol na trávniku. Smerom dopredu niet čo hodnotiť, smerom dozadu sú návraty povinnosťou.

Róbert Boženík (2)Úplne stratený. Až sa nechce veriť, že mal „až“ 24 dotykov s loptou, čo je však jasne najmenej zo všetkých na trávniku, čo strávili na ihrisku vyššiu minutáž. Možno len rozhodca mal podobné číslo… Nevedel podržať loptu, ak ju teda občas vôbec dostal a neukázal ani nábehy, aké od neho potrebujeme.

Lukáš Haraslín (3)Kde nechal výkon zo zápasu s Írmi? Už nie je mladý futbalista, že si môže dovoliť raz hrať dobre a potom ho nie je vidieť. Hoci to si v reprezentácii ani mladíci nemôžu dovoliť!

Ondrej Duda (5)Jeho príchod nám pomohol, ale iba na chvíľu. Prišla pasáž, keď sme si vedeli aspoň prihrať, ale dlho to netrvalo a ani to nebolo výrazné. Lenže my sme ukázali tak málo, že musíme vypichnúť aj takého momenty, ktoré sú v normálnych dueloch vlastne pomaly nepodstatné.

Juraj Kucka (4,5)Obrane pomohol, ale útoku ani on. Hoci on nie je na to, aby tvoril, no ofenzívne nábehy a strely sme očakávali. Najviac zaujal asi tým, ako parádne prebrúsil súperovho hráča so žltým ocenením, čiže má voľno.

Róbert Mak (3)Tréner Hapal spomínal na minulom zraze, že by chcel mať pripravených hráčov. Prečo potom povolal Maka, ktorý bol dlho bez klubu? Mak sa preto očakávane trápi(l), hoci ako jediný náš krídelník dokázal aspoň minimálne ohroziť bránu, ale to len pri jednej akcii. V reprezentácii by sa nemala zbierať herná prax, hoci výhľadovo nám to môže pomôcť.

Albert Rusnák, Pavol Šafranko (bez známky) – Hrali málo, ale nepomohli nám zvrátiť priebeh.

Význam známok


Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon