Main Content

Chicago nepredĺžil zmluvu s Crawfordom, chce dať šancu mladším

piatok, 9. október 2020 06:11 | Autor: TASR

Corey Crawford
Corey Crawford | zdroj: TASR

Chicago 8. októbra (TASR) - Klub zámorskej hokejovej NHL Chicago Blackhawks neponúkne novú zmluvu brankárovi Coreymu Crawfordovi, ktorý si tak vyskúša trh s voľnými hráčmi.

Tridsaťpäťročný Kanaďan strávil celú kariéru v NHL v drese "jastrabov". Klub si ho vybral v 2. kole z celkovo 52. miesta draftu v roku 2003, od sezóny 2010/11 bol prvou voľbou v bránke a Chicago priviedol k dvom Stanleyho pohárom (2013, 2015).

"Mali sme trochu emotívny rozhovor. Odkaz Coreymu a všetkým ostatným je, že sme sa rozhodli, že tu máme niekoľko mladých brankárov, ktorým veríme," oznámil generálny manažér klubu Stan Bowman.

Chicago chce dať v nasledujúcich rokoch viac šancí Collinovi Deliovi a Kevinovi Lankinenovi. Z tejto dvojice má štarty v NHL len dvadsaťšesťročný Američan Delia, v sezónach 2017/18 a 2018/19 nastúpil na 18 duelov, o rok mladší Fín na svoju šancu ešte čaká. Bowman uviedol, že klub chce podpísať na ďalšiu sezónu aj Malcolma Subbana, ktorý prišiel vo februári z Vegas, no odohral len jeden duel.

"Takúto príležitosť potreboval aj Corey v roku 2010, keď u nás už pár rokov bol a prepracovával sa smerom hore. Teraz máme dvojicu mladých brankárov, ktorým sme doteraz nedali skutočne veľkú šancu. NHL sa čoraz viac a viac spolieha na mladých hráčov a aj my chceme prijať túto cestu vpred," povedal Bowman. Informovala agentúra AP.

Podľa zdrojov televízie ESPN sa vedenie Chicaga snažilo s Crawfordom dohodnúť, no ten údajne nesúhlasil s výrazným znížením jeho doterajšieho kontraktu na päť miliónov dolárov ročne. Blackhawks mu mali ponúknuť ročnú zmluvu na 3,5 milióna.

Okrem Crawforda sú na trhu s voľnými hráčmi aj ďalší skúsení brankári - Braden Holtby, Henrik Lundqvist, Anton Chudobin, Jacob Markström či Craig Anderson.

 

ny rr