Main Content

HC Košice s novým riaditeľom, prioritná je stabilizácia klubu

streda, 7. október 2020 17:35 | Autor: TASR

HC Košice
HC Košice | zdroj: Google

Košice 7. októbra (TASR) - Preklenutie náročného obdobia a príprava hokejového klubu na sezónu, v ktorej oslávi storočnicu, sú priority nového výkonného riaditeľa HC Košice Miloslava Klímu.

Na starosti bude mať predovšetkým ekonomický úsek, pričom do športového chodu nebude zasahovať. "Chystám sa stabilizovať klub a pokračovať v tom, čo začalo jeho vedenie. Dôležitá bude stabilizácia a príprava klubu na budúcu sezónu, v ktorej oslávime okrúhle výročie. Verím, že moje kontakty budú výhoda a že prinesiem do klubu aj ďalších nových partnerov. Mám už pripravený zoznam ľudí a firiem, ktoré chcem navštíviť," povedal Klíma.

Podľa nového výkonného riaditeľa HC Košice je pre zdravý ekonomický chod dôležitý návrat divákov na tribúny, ktorý však v súčasnosti nie je možný pre prijaté opatrenia: "Uvedomujem si, že nastupujem v ťažkých časoch. Verím, že sa všetko vyvinie k lepšiemu a že nás čakajú lepšie zajtrajšky."

"Oceliari" zatiaľ ani neodštartovali sezónu, momentálne sú v domácej karanténe pre 23 potvrdených prípadov koronavírusu. "Avizovali sme, že sezónu 2020/2021 treba posunúť a nestotožnili sme sa s termínom jej začiatku. Poznali sme hrozbu druhej vlny, ale varovali sme aj pred celkovými ekonomickými dopadmi. Verím však, že extraliga bude mať už v novembri kontúry riadne plynúcej ligy. Úlohou pána Klímu bude pomôcť nám v tomto náročnom období, priniesť nových sponzorov a zabrániť tomu, aby sme došli do situácie, aká bola v marci," povedal prezident HC Košice Július Lang.

Aj košický klub patrí k tým, ktoré budú pre ďalší chod nevyhnutne potrebovať finančné kompenzácie či už zo strany štátu, alebo Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH). "V utorok sme mali stretnutie s pánom Šatanom. Od štátu máme prísľuby a verím, že podpora príde rýchlo. Treba si však uvedomiť, že ak tá podpora nepríde približne do piatich týždňov, tak nebudeme schopní fungovať. Potrebujeme preto vedieť, kedy príde podpora a v akej výške," poznamenal Lang.