Main Content

OHLASY: Solskjaer a Klopp komentovali výprasky ich tímov v Premier League

pondelok, 5. október 2020 11:40 | Autor: TASR

Ole Gunnar Solskjaer, Jurgen Klopp
Ole Gunnar Solskjaer, Jurgen Klopp | zdroj: TASR

Londýn 5. októbra (TASR) - Po troch víťazstvách v úvode nového ročníka Premier League narazili futbalisti majstrovského Liverpoolu na dno. V nedeľnom zápase 4. kola najvyššej anglickej súťaže utrpeli na ihrisku Aston Villy debakel 2:7, o ktorý sa hetrikom pričinil útočník Ollie Watkins.

Domácich naštartovala chyba brankára Adriana v rozohrávke v 4. minúte, ktorú využil Watkins a rovnaký hráč dal v 22. minúte aj exportný druhý gól. Hoci Mohamed Salah znížil, domáci ešte do prestávky dali dva presné zásahy, Watkins hlavou na 4:1 skompletizoval hetrik. V druhom dejstve disponovaní domáci dali aj piaty gól po krásnej strele Rossa Barkleyho, Salah ešte znížil druhým zásahom v súboji, ale klub z Birminghamu pridal ďalšie dva góly vďaka kapitánovi Jackovi Grealishovi.

Prvýkrát od roku 1953 sa stalo, že úradujúci anglický šampión inkasoval v pomajstrovskej sezóne sedemgólový prídel. Tréner Jürgen Klopp pre výpadok svojho tímu nevedel nájsť vysvetlenie. "Bolo to niečo nečakané, žiaľ, je to realita. V jednom zápase sa na nás zosypalo všetko zlé, čo sa mohlo. Verím, že zdvihneme hlavu a vrátime sa k predošlým výkonom," uviedol nemecký kouč a priznal, že prvý gól mohol narušiť pohodu jeho tímu. "Určite mal vplyv na vývoj zápasu, no nebol hlavnou príčinou vysokej prehry. Tou bolo, že sme sa nedržali nášho plánu."

Tréner Aston Villy Dean Smith po skalpe favorita žiaril šťastím. Birminghamský tím sa v minulom ročníku zachránil v Premier League na poslednú chvíľu na úkor Bournemouthu a Watfordu, do novej sezóny však vstúpil impozantne. Na konte má plný počet deväť bodov za tri víťazstvá, pred skalpom Liverpoolu dokázal zdolať 3:0 Fulham a 1:0 Sheffield United. "Jürgen Klopp mi po zápase povedal 'wau', a to už niečo znamená. Sme na správnej ceste. Chlapci podali perfektný výkon, taktické pokyny splnili na sto percent. Bol to najkrajší večer v mojej trénerskej kariére," poznamenal Dean.

Gólové hody priniesol aj šláger kola, v ktorom hráči Tottenhamu Hotspur deklasovali domáci Manchester United 6:1. Po dva góly strelili Harry Kane a Son Heung-Min. "Červení diabli" začali dobre a už v 2. minúte premenil jedenástku Bruno Fernandes. Hostia však expresne otočili stav, keď najprv vo 4. minúte vyrovnal Tanguy Ndombele a o tri minúty neskôr skóroval Son Heung-Min. Domácim ešte viac skomplikoval situáciu Anthony Martial, keď v 28. minúte videl červenú kartu za úder súpera do tváre. Tottenham vzápätí využil presilovku, keď sa po prvý raz presadil Kane a do polčasovej prestávky pridal svoj druhý zásah Son Heung-Min.

Katastrofálny večer United pokračoval aj po zmene strán, v 51. minúte pridal piaty gól "kohútov" Serge Aurier a v 79. premenil pokutový kop Kane. Manchester United inkasoval šesť gólov v Premier League iba po tretí raz, predtým v roku 1996 od Southamptonu a 2011 od mestského rivala City. Zároveň je Tottenham jediný tím v histórii, ktorému sa podarilo na Old Trafford skórovať štyrikrát v prvom polčase, rovnaký kúsok dokázal v roku 1957.

"Cítim sa hrozne. Je to najhorší deň v mojej hráčskej i trénerskej kariére v Manchestri United. Zodpovednosť za tento výsledok beriem na seba. Je to hanba," vyhlásil kouč "červených diablov" Ole Gunnar Solskjaer. Jose Mourinho, ktorého Solskjaer v roku 2018 nahradil na lavičke United, mal s Nórom súcit. "Viem sa vžiť do jeho kože. Zrejme toho po zápase veľa nenaspí, ale musí tento debakel rýchlo hodiť za hlavu a pozerať sa dopredu," pridal radu kouč Tottenhamu. Portugalský kormidelník bol unesený z výkonu svojho tímu: "Hrali sme neskutočne. Od druhej minúty sme boli na ihrisku dominantní a v útoku efektívni. Je to historická chvíľa pre Tottenham, hráčov a tiež pre mňa."