Main Content

VIDEO: Finále NBA sa dramatizuje. Hviezdou večera Jimmy Butler

pondelok, 5. október 2020 08:54 | Autor: TASR

Jimmy Butler
Jimmy Butler | zdroj: TASR

Orlando 5. októbra (TASR) - Basketbalisti Miami Heat zvíťazili v treťom stretnutí finálovej série play off NBA. V noci na pondelok zdolali Los Angeles Lakers 115:104 a stav série znížili na 1:2 na zápasy.

O triumf Miami sa veľkou mierou zaslúžil Jimmy Butler, ktorý zaznamenal triple-double za 40 bodov, jedenásť doskokov a trinásť asistencií. "Fenomenálne," ocenil jeho výkon hviezdny hráč Lakers LeBron James. Pochvalu si vyslúžil aj od svojich spoluhráčov. "Hral ohromne, robil na ihrisku všetko. Celá naša ofenzíva išla cez neho, tvoril hru, skóroval. A v obrane strážil LeBrona. Všetci sme ho nasledovali," povedal mladík Tyler Herro.

Miami prišlo v prvom zápase o opory Gorana Dragiča a Bama Adebaya a obe úvodné stretnutia prehralo, no v treťom ukázalo, že sa tak ľahko nevzdá. "Nemienime sa vzdať a budeme bojovať až do konca. Všetci pôjdeme až na dno síl," citovala Butlera agentúra AFP.

"Bol to pre nás veľmi dôležitý zápas a Jimmy nás podržal na oboch stranách palubovky. Jeho odtlačok bolo vidieť v každej dôležitej časti zápasu," uviedol tréner Heat Erik Spoelstra.

Butlerovi dobre sekundovali aj nováčik Herro a Kelly Olynyk, obaja nazbieral po sedemnásť bodov. Miami prvýkrát v sérii prekonalo súpera v počte doskokov (43:37).

V drese Lakers sa najviac darilo Jamesovi, ktorý k 25 bodom pridal aj desať doskokov a osem asistencií. Nedarilo sa hviezdnemu Anthonymu Davisovi, ktorý nazbieral len 15 bodov a v prvej a štvrtej štvrtine vyšiel na prázdno. Markieff Morris a Kyle Kuzma zaznamenali z lavičky zhodne po 19 bodov.

finále play off NBA - 3. zápas:

MIAMI HEAT - LOS ANGELES LAKERS 115:104 (26:23, 32:31, 27:26, 30:24)
najviac bodov: Butler 40 (11 doskokov, 13 asistencií), Herro a Olynyk po 17 - James 25 (10 doskokov), Kuzma a Morris po 19
/stav série: 1:2/