Main Content

Brankár Jarry podpísal s Pittsburghom novú trojročnú zmluvu

nedeľa, 4. október 2020 10:36 | Autor: TASR

Tristan Jarry
Tristan Jarry | zdroj: TASR

Pittsburgh 4. októbra (TASR) - Kanadský hokejový brankár Tristan Jarry predĺžil spoluprácu s klubom NHL Pittsburgh Penguins. S vedením "tučniakov" sa dohodol na novom trojročnom kontrakte, ktorý mu vynesie v priemere 3,5 milióna dolárov za sezónu.

Nová zmluva pre Jarryho znamená, že sa klub pravdepodobne rozlúči s jeho brankárskym kolegom Mattom Murrayom, ktorý dvakrát priviedol Pittsburgh k zisku Stanleyho pohára (2016, 2017).

"Je úžasné, že mi klub dôveruje. Verí mi od prvého dňa, čo som sem prišiel. Je to splnený sen, že môžem chytať za Pittsburgh aj ďalšie tri roky," citovala Jarryho agentúra AP. Dvadsaťpäťročný brankár odchytal v uplynulej sezóne za Penguins 33 stretnutí základnej časti NHL, v ktorých doviedol mužstvo k 20 víťazstvám, pričom mal priemer 2,43 inkasovaného gólu na zápas a úspešnosť zásahov 92,1 percenta. V predkole play off dostal šancu v jednom zápase.

Jarryho si vybral Pittsburgh v drafte 2013 z celkového 44. miesta. V uplynulom ročníku ho nominovali aj do All-Star exhibície.