Main Content

VIDEO: Suverénna Chelsea, City remizovalo s nováčikom

nedeľa, 4. október 2020 08:14 | Autor: TASR

Ben Chilwell
Ben Chilwell | zdroj: TASR

Londýn 3. októbra (TASR) - Futbalisti londýnskej Chelsea zdolali v sobotňajšom dueli 4. kola anglickej Premier League mestského rivala Crystal Palace 4:0.

Domáci zlomili odpor súpera až v druhom polčase, v 50. minúte otvoril skóre Ben Chilwell, o 16 minút neskôr sa hlavičkou presadil ďalší obranca Kurt Zouma a v závere premenil dva pokutové kopy Jorginho.

Chelsea preskočila v neúplnej tabuľke svojho sobotňajšieho súpera, vo štvrtom tohtosezónnom vystúpení si pripísala druhé víťazstvo a so siedmimi bodmi jej patrí priebežne štvrtá priečka. Crystal Palace je po druhej prehre za sebou na ôsmom mieste.

Na čele tabuľky figuruje Everton, ktorý zvíťazil doma nad Brightonom 4:2 a po štyroch zápasoch je tak stále stopercentný. Hrdinom duelu bol kolumbijský reprezentant James Rodriguez, ktorý v závere prvého polčasu za stavu 1:1 poslal z priameho kopu gólový center na hlavu krajana Yerryho Minu a v druhom polčase sám pridal ďalšie dva presné zásahy "Toffees". Na Everton sa môžu ešte dotiahnuť deväťbodoví Leicester a majstrovský Liverpool, ktorí hrajú svoje zápasy až v nedeľu.

Vicemajster Manchester City po domácej prehre s Leicestrom (2:5) opäť zaváhal, z pôdy nováčika Leedsu United si odniesol iba bod za remízu 1:1. Favorita síce poslal v 17. minúte do vedenia po individuálnej akcii Raheem Sterling, no po hodine hry vyrovnal domáci Rodrigo, ktorý využil zaváhanie brankára Edersona. Leeds si v úvode sezóny drží formu, so siedmimi bodmi figuruje na piatej priečke za Chelsea, "Citizens" sú so štyrmi bodmi až na 10. pozícii. Vo večernom súboji zvíťazil Newcastle United stále bez zraneného slovenského brankára Martina Dúbravku nad FC Burnley 3:1. Dvomi gólmi sa blysol Callum Wilson.

Premier League - 4. kolo:

Newcastle United - FC Burnley 3:1 (1:0)
Góly: 14. Saint-Maximin, 65. a 77. Wilson (druhý z 11 m) - 61. Westwood

FC Chelsea - Crystal Palace 4:0 (0:0)
Góly: 78. a 82. Jorginho (oba z 11 m), 50. Chilwell, 66. Zouma

FC Everton FC – Brighton & Hove Albion 4:2 (2:1)
Góly: 53. a 71. James Rodriguez, 16. Calvert-Lewin, 45+2. Mina – 41. Maupay, 90.+2 Bissouma

Leeds United – Manchester City 1:1 (0:1)
Góly: 59. Rodrigo - 17. Sterling