Main Content

RG: Gombos prehral v 3. kole dvojhry s nasadeným Schwartzmanom

sobota, 3. október 2020 08:14 | Autor: TASR

Norbert Gombos
Norbert Gombos | zdroj: TASR

Paríž 2. októbra (TASR) - Slovenský tenista Norbert Gombos neuspel v 3. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Dvanástemu nasadenému Argentínčanovi Diegovi Sebastianovi Schwartzmanovi podľahol 6:7 (3), 3:6, 3:6.

V úvodnom dejstve nevyužil šesť setbalov. Napriek prehre dosiahol na parížskej antuke životný úspech na podujatia veľkej štvorky.

Gombosovi skvele vyšiel úvod zápasu so Schwartzmanom, keď dvakrát prelomil podanie súpera a vybudoval si náskok 5:2. Slovenský daviscupový reprezentant držal s Juhoameričanom krok v dlhých výmenách, tlačil ho z forhendu. Schwartzman však v ďalších minútach potvrdil, že je veľký bojovník. Odvrátil šesť setbalov, vyrovnal na 5:5 a vynútil si tajbrejk, v ktorom slávil úspech. Od stavu 2:3 získal päť bodov za sebou.

Schwartzman bol na koni a na začiatku druhého setu rýchlo odskočil na 2:0. Gombos síce otočil na 3:2, no Argentínčan následne získal štyri gemy v rade a ujal sa vedenia 2:0 na sety. Schwartzman zlepšil pohyb po dvorci, robil oveľa menej nevynútených chýb. V treťom sete Gombos znížil z 0:3 na 2:3, no v šiestom geme opäť prišiel o servis a Schwartzman už šancu na postup do osemfinále z rúk nepustil. Gombos prehral napriek tomu, že zahral oveľa viac winnerov ako finalista turnaja ATP v Ríme.

muži - dvojhra - 3. kolo:

Diego Sebastian Schwartzman (Arg.) - Norbert GOMBOS (SR) 7:6 (3), 6:3, 6:3