Main Content

Koeman si pochvaľuje prácu v FC Barcelona: Hráči sú hladní po úspechu

piatok, 2. október 2020 15:36 | Autor: TASR

Ronald Koeman
Ronald Koeman | zdroj: TASR

Vigo 2. októbra (TASR) - Futbalisti FC Barcelona začínajú pomaly zabúdať na neúspešný záver predchádzajúcej sezóny, keď nezískali titul a z Ligy majstrov vypadli po vysokom výprasku 2:8 od Bayernu Mníchov. Španielsku La Ligu odštartovali dvoma hladkými víťazstvami, vo štvrtok uspeli po piatich rokoch aj vo Vigu proti Celte 3:0.

Do vedenia poslal Kataláncov v 11. minúte sedemnásťročný útočník Ansu Fati, ktorý má na svojom konte už desať zásahov v La Lige. Iba Bojanovi Krkičovi sa v drese "blaugranas" podarilo dosiahnuť podobné číslo pred 18. narodeninami. Španielsky reprezentant na to navyše potreboval iba 26 duelov, Lionel Messi potreboval 30 zápasov, aby sa dostal do dvojciferných čísiel. "Každý kouč potrebuje čas, ale tento tím je oveľa lepší ako si myslíte. Máme šesť bodov, strelili sme sedem gólov a žiaden nedostali. To je ukážka toho, ako rastieme," povedal po zápase podľa goal.com tréner Ronald Koeman.

Tesne pred prestávkou uvidel druhú žltú kartu francúzsky obranca Clement Lenglet, no holandský tréner mohol aj na tomto momente nájsť pozitíva. V oslabení Katalánci pridali ďalšie dva zásahy, keď si dal vlastenca Lucas Olaza a v nadstavenom čase skóroval krajný obranca Sergi Roberto. "Bol to faul, dá sa argumentovať, či to bolo na kartu, ale o rozhodnutí arbitra netreba diskutovať. Oveľa dôležitejšie bolo zistenie, ako dokážeme hrať v desiatich. Dnes sme ukázali na náročnom teréne až do posledných sekúnd, že sme na tom veľmi dobre fyzicky," podotkol.

Fanúšikov Barcelony zamestnávala v uplynulých dňoch aj sága odchodu Lionela Messiho, no Koeman už nemá chuť vracať sa k nedávnym neúspechom. Aktuálne sa môže tešiť z výkonov všetkých svojich zverencov. Messi odohral s kapitánskou páskou celý duel. "Nemôžem komentovať, čo sa tu stalo minulý ročník. Od prvého dňa, čo som tu, som uvidel hráčov hladných po úspechu. Trénujú s veľkou intenzitou a v zápasoch predvádzajú presne to, čo aj na tréningu," pochvaľoval si Koeman.

Barcelonu teraz čaká v nedeľu FC Sevilla. Andalúzanom sa tiež na úvod sezóny darí a sú stopercentní.