Main Content

Nominácia: Slovensko proti Írsku bez dvojice opôr, no už s Hamšíkom

utorok, 29. september 2020 12:00 | Autor: TASR

Pavel Hapal
Pavel Hapal | zdroj: TASR

Bratislava 29. septembra (TASR) - Slovenská futbalová reprezentácia môže počítať v domácom semifinále baráže ME 2020 s Írskom už aj s kapitánom Marekom Hamšíkom a legionármi z MLS Jánom Gregušom a Albertom Rusnákom.

Tréner Pavel Hapal v utorok oznámil 26-člennú nomináciu aj na októbrové zápasy v Lige národov v Škótsku a doma s Izraelom, chýbajú v nej zo zdravotných dôvodov brankár Martin Dúbravka aj obranca Dávid Hancko.

Slováci odohrajú semifinále play off s Írmi 8. októbra na bratislavskom Národnom futbalovom štadióne. V prípade postupu do finále nastúpia 12. novembra na pôde víťaza duelu Bosna a Hercegovina - Severné Írsko.

V Lige národov už Slovensko v septembri odohralo prvé dva zápasy, na bratislavskom Tehelnom poli prehralo s rivalom z ČR 1:3, resp. v Izraeli remizovalo 1:1.

nominácia SR na semifinále play off EURO 2020 s Írskom (8. októbra, NFŠ, 20.45) a zápasy Ligy národov v Škótsku (11. októbra, Glasgow, 20.45 SELČ) a s Izraelom (14. októbra, Trnava, 20.45):

brankári: Marek Rodák (FC Fulham), Dominik Greif (ŠK Slovan Bratislava), Dušan Kuciak (Lechia Gdaňsk)

obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín), Ľubomír Šatka (Lech Poznaň), Martin Koscelník (Slovan Liberec), Milan Škriniar (Inter Miláno), Martin Valjent (RCD Mallorca), Norbert Gyömbér (Perugia Calcio), Denis Vavro (Lazio Rím), Róbert Mazáň (FK Mladá Boleslav), Lukáš Pauschek (ŠK Slovan Bratislava)

stredopoliari: Marek Hamšík (PFC Ta-lien), Ján Greguš (Minnesota United), Albert Rusnák ml. (Real Salt Lake), Stanislav Lobotka (SSC Neapol), Patrik Hrošovský (KRC Genk), Juraj Kucka (Parma Calcio), Ondrej Duda (1. FC Kolín), Matúš Bero (Vitesse Arnhem), Lukáš Haraslín (US Sassuolo), Jaroslav Mihalík (Lechia Gdaňsk), Róbert Mak (Ferencváros Budapešť)

útočníci: Róbert Boženík (Feyenoord Rotterdam), Michal Ďuriš (Omonia Nikózia), Ivan Schranz (FK Jablonec)

náhradníci:

brankári: Adam Jakubech (KV Kotrijk), Dominik Holec (Sparta Praha)

hráči: Dominik Kružliak (FC 1904 DAC Dunajská streda), Branislav Niňaj (Fortuna Sittard), Jakub Holúbek (Piast Gliwice), Jakub Považanec (FK Jablonec), Erik Sabo (Fatih Karagümrük), Miroslav Káčer (Viktoria Plzeň), Jakub Hromada (Slovan Liberec), Nikolas Špalek (Brescia Calcio), Erik Jirka (CD Mirandes), Pavol Šafranko (Sepsi OSK), Samuel Mráz (Zaglebie Lubin), Adam Zreľák (1. FC Norimberg)

program SR v 2. skupine B-divízie LN 2020/2021:

3. kolo: 11. októbra: Škótsko - SR (Glasgow, 20.45)

4. kolo: 14. októbra: SR - Izrael (Trnava, 20.45)

5. kolo: 15. novembra: SR - Škótsko (Trnava, 15.00)

6. kolo: 18. novembra: ČR - SR (Praha, 20.45)