Main Content

REBRÍČEK: 5 tímov v najlepšej forme (Power Rankings #2)

utorok, 20. december 2011 14:46 | Autor: Martin Gregor

REBRÍČEK: 5 tímov v najlepšej forme (Power Rankings #2)
REBRÍČEK: 5 tímov v najlepšej forme (Power Rankings #2) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Prvý diel Power Rankings, alebo ak chcete rebríčku 5 tímov v najlepšej forme vyvolal búrlivú diskusiu. Nikdy však nemôžete ulahodiť všetkým, preto očakávame, že aj tohto týždňové poradie vyvolá u niektorých fanúšikov vlnu nevôle.

Budeme radi, keď sa zapojíte do diskusie pod článkom a napíšete vaše argumenty a to ako by ste rebríček zoradili vy.

  Juventus Turín

Na piatu priečku sa pýta okrem Juventusu aj Manchester United či AC Miláno, no ja uprednostňujem lídra Serie A Juventus Turín, ktorý naďalej nenašiel premožiteľa v domácej súťaži. Dobrú formu Starej Dámy si naposledy odniesli hráči Novary (2:0), ktorí prehrávali v novom stánku Juventus Stadium už po štyroch minútach. Zverenci Antonia Conteho naďalej ťažia z toho, že nemajú pohárové povinnosti a môžu sa plnohodnotne sústrediť na domácu ligu. V nej ich čaká tento rok ešte stredajší šláger kola na pôde Udinese, pričom tento zápas rozhodne o tom, či Juve prezimuje na prvom mieste tabuľky.

  Manchester City

Množstvo gólových šancí na oboch stranách ihriska, aj o tom bol víkendový šláger Premier League Manchester City – Arsenal, ktorý napokon vďaka gólu Davida Silvu lepšie zvládli domáci. Citizens boli pred zápasom pod veľkým tlakom. Nedávno sa nečakane lúčili s Champions League a v minulom kole museli prehrýzť prvú prehru v sezóne aj v domácej súťaži. Ak by sa k tomu pridala hneď v ďalšom kole ďalšia prehra s Arsenalom nielen že by prišli o prvé miesto v tabuľke ale zároveň by okúsili aj veľkú vlnu kritiky zo strany médií a fanúšikov. Citizens ale ťažký zápas zvládli a vyhrali, hoci by niekto namietal, že by bola remíza  spravodlivejšia.

Znakom veľkých klubov je, že takáto stretnutia zvládajú a ja si myslím, že Manciniho zverenci týmto víťazstvom len potvrdili, že sa z nich stáva veľké mužstvo a to konečne nielen vďaka svojim solventným majiteľom. 

  Bayern Mníchov

Bavori nechávajú zabudnúť na trochu kolísavé výkony z minulého mesiaca a opäť sa pevne chopili kormidla v nemeckej Bundeslige. Keď si dovolím nebrať do úvahy prehru Bayernu s Manchestrom City (keďže v základe chýbala polovica opôr) ich forma je v posledných desiatkach dní famózna. Skóre 9-3 z posledných troch bundesligových zápasov proti nie až tak ľahkým súperom (Kolín, Stuttgart, Brémy) hovorí jasnou rečou. V poslednom z nich, doma proti Kolínu, Bavori opäť dominovali a zaslúžene zvíťazili 3-0. Mužstvo najprv tradične nabudil Gómez, ku ktorému sa pridal Alaba a Kroos. Najbližší ligový zápas čaká zverencov Josefa Heynckesa až 12. januára preto bude zaujímavé sledovať ako sa hráči vyrovnajú s touto pauzou.

  Real Madrid


Zaslúžené druhé miesto. Real cez víkend predviedol ďalší špičkový výkon a Seville, ktorá v kútiku duše dúfala v bodový zisk nedali Pusinky rovnako ako minulý rok žiadnu šancu (2-6). Real je tak opäť na čele tabuľky La Ligy a ak budú Mourinhovci i Guardilovci pokračovať v tejto stíhacej jazde o majstrovi sa rozhodne v zápase roka na Nou Campe.

Biely balet predviedol proti Sevillčanom famózny ofenzívny výkon. Dokonca dokázal streliť dva góly v početnej nevýhode.  Ronaldo si opäť zaspomínal po krátkej prestávke aké je skvelé strieľať hetriky  a utíšil tak hlasy časti jadra fanúšikov, ktorí boli sklamaní z jeho výkonu proti Barcelone. Ak budú hrať Pusinky v tejto forme aj naďalej som presvedčený o tom, že ho môže zastaviť v Lige majstrov len Barcelona. Momentálne neexistuje na svete mužstvo, ktoré by dokázalo týmto dvom klubom konkurovať.

  FC Barcelona

Pýtam sa KTO INÝ (?) a počujem od mnohých, že Real Madrid. Áno Pusinky sú skvelé, o tom bez diskusie, ale poviem to na tak ako to je. Kým Barcelona nezačne strácať body, alebo sa nejako výrazne nezhorší jej herný prejav, bude v tomto rebríčku stále prvá, pretože Real Madrid porazila a bola v tomto stretnutí lepšia.
 
Barcelona si predohrala 16. kolo Primera Division už skôr a tento týždeň sa zúčastnila majstrovstiev sveta klubov v Japonsku. Nuž a keby sa im tam nezranil na dlhú dobu David Villa a našťastie len krátkodobo Alexis Sanchéz, mohol by som kľudne napísať, že Guardilovci boli v Japonsku na dovolenke. Dve víťazstva 4-0 hovoria samé za seba a kto sleduje Blaugranas už dlhšiu dobu isto vie, že nehrali ani zďaleka na plný plyn.

Odporúčané články