Main Content

Stanovisko APHK: Boli sme pripravení aj na variant bez divákov

utorok, 29. september 2020 04:55 | Autor: TASR

Miroslav Šatan a riaditeľka APHK Anete Büdiová
Miroslav Šatan a riaditeľka APHK Anete Büdiová | zdroj: TASR

Bratislava 28. septembra (TASR) - Asociácia profesionálnych hokejových klubov (APHK) chcela odštartovať novú sezónu najvyššej súťaže Tipos extraligy 2. októbra 2020, no po pondelňajšom rozhodnutí Ústredného krízového štábu je jej začiatok ohrozený.

Od 1. októbra sa nebudú môcť konať na Slovensku žiadne hromadné podujatia vrátane športových. Výnimku dostanú akcie, pri ktorých organizátor dokáže zabezpečiť negatívne testy na koronavírus všetkých účastníkov nie staršie ako 12 hodín.

Po svojom pondelkovom zasadnutí o tom informoval ústredný krízový štáb, návrh ešte podlieha definitívnemu schváleniu. Zákaz platí od 1. októbra do odvolania, respektíve do času, kým sa podarí zastaviť šírenie koronavírusu v rámci druhej vlny. Zasiahnutá športová obec by mala dostať finančné kompenzácie.

Stanovisko APHK k rozhodnutiu Ústredného krízového štábu:

"Naším zámerom bolo začať novú sezónu 2. októbra 2020. Podnikali sme všetky potrebné kroky na jej úspešný štart. Boli sme pripravení aj na variant zápasov bez divákov, ak by štát dodržal svoj sľub o kompenzáciách pre športové kluby za výpadky príjmov zo vstupného. Rozhodnutie Ústredného krízového štábu nepotešilo nikoho z hokejovej komunity, v tejto chvíli ho musíme rešpektovať. Zdravie každého z nás je prvoradé. Našou snahou bude, aby sme mohli čo najskôr začať sezónu. Bez pomoci štátnych orgánov to však nepôjde. Situáciou sa budeme zaoberať na utorňajšom stretnutí Asociácie profesionálnych hokejových klubov vo Zvolene, po ktorom sa k rozhodnutiu Ústredného krízového štábu aj bližšie vyjadríme."