Main Content

VIDEO: Fantastická premiéra Kleina v UFC! Younga dal dole K.O. hneď v prvom kole!

nedeľa, 27. september 2020 08:39 | Autor: TASR

Ľudovít Klein, premiéra v UFC
Ľudovít Klein, premiéra v UFC | zdroj: Twitter

Abú Zabí 27. septembra (TASR) - Slovenský bojovník Ľudovít Klein triumfoval vo svojej premiére v najprestížnejšej organizácii miešaných bojových umení. Na podujatí UFC 253 v Abú Zabí v nedeľu ráno zdolal Novozélanďana Shanea Younga v perovej divízii KO po minúte a 16 sekundách.

 

 

Dvadsaťpäťročný Klein na začiatku súboja súpera najprv prečítal a potom ho po sérii úderov kopom na hlavu dostal na zem. Hneď v prvom zápase tohto rangu tak oslávil víťazstvo. Slovák síce pred ním nesplnil hmotnostný limit, keď ho na oficiálnom vážení prekročil o 1,8 kg, o debut ale neprišiel. Musel sa však vzdať podielu zo svojho zárobku, jeho súper súhlasil so stretnutím mimo váhového limitu, v tzv. "catchweight".

Klein si v profesionálnej kariére pripísal sedemnásť triumfov a dve prehry. Víťaznú sériu ťahá od novembra 2017, odkedy dosiahol osem úspechov za sebou. O dva roky starší Novozélanďan má profesionálnu bilanciu 13-5, v UFC sa po prehre s úradujúcim šampiónom perovej váhy Alexandrom Volkanovským radoval dvakrát za sebou, teraz ho pokoril Klein.