Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (20.12.)

utorok, 20. december 2011 11:55 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (20.12.)
Správy dňa z anglickej Premier League (20.12.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

LIVERPOOL: Našim fanúšikom robí v posledných týždňoch veľkú radosť slovenský reprezentant Martin Škrtel, ktorý bol druhý týždeň po sebe vybraný do ideálnej jedenástky kola portálu goal.com. K názoru tohto portálu sa pridali v tomto týždni aj autori internetového portálu známej športovej televízie ESPN.

CHELSEA:
Mužstvo Andrého Villasa Boasa by mohli počas zimy opustiť viaceré opory tímu z minulých rokov. Ako je známe na odchode je Nicolas Analka a Alex. K ním sa môže pridať Florent Malouda, o ktorého má záujem ruská Machačkala a Salomon Kalou, ktorého chce angažovať Lokomotiv Moskva. Obe fámy sú zdá sa reálne nakoľko Villas-Boas sľubuje prebudovanie kádru, ktorý chce výrazne omladiť. Dnes sa špekulovalo aj o odchode Torresa do Malagy, v tomto prípade však ide s najväčšou pravdepodobnosťou len o novinársku kačicu.

MANCHESTER UNITED:
United by chceli počas zimy získať záložníka Newcastlu Cheicka Tiotého a “nového Messiho” Švajčiara Xherdana Shaqiriho z FC Bazilej, ktorý ich ohúril vo vzájomných zápasoch Ligy majstrov. O Shaqiriho má veľký záujem aj Liverpool.

MANCHESTER CITY:
Na štvrtok je naplánované stretnutie zástupcov Manchestru City s viceprezidentom AC Miláno Adrianom Gallianim. Obe strany budú chcieť dojednať definitívne podmienky prestupu Carlosa Tevéza na San Siro. V súčasnosti sa zdá najreálnejšia možnosť, že AC získa Argentínčana na polročné hosťovanie s tým, že sa zaviaže kúpiť všetky jeho práva počas budúceho leta.

TOTTENHAM:
Aaron Lennon bude pravdepodobne pár týždňov chýbať na súpiske Spurs. Dôvodom je zranenie zadnej časti stehna, ktorú utrpel vo víkendovom zápase proti Sunderlandu. Tréner Harry Redknapp potvrdil, že bude mimo hry v zápase s Chelsea, v ktorom s najväčšou pravdepodobnosťou nebude môcť počítať ani s Gerethom Baleom.

INÉ: Zápasy Chelsea-Fulham a Arsenal-Wolves, ktoré sú naplánované na 26.decembra, sú ohrozené pretože na tento deň je naplánovaný v Londýne štrajk londýnskych vodičov metra. Ak by sa štrajk napokon uskutočnil diváci a zamestnanci tímov by mali problémy dostaviť sa na štadióny.

IDEÁLNA ZOSTAVA KOLA:
Portál goal.com zverejnil ideálnu zostavu 16. Kola anglickej Premier League. Ako sme spomínali opäť  v nej figuruje meno Martina Škrtela. Tu je kompletný zoznam 11 najlepších hráčov víkendových zápasov: Vorm (Swansea) - Zubar (Wolverhampton), Škrtel (Liverpool), Coloccini (Newcastle), Assou-Ekotto (Tottenham) - Jones (Manchester United), Silva (Manchester City), Dempsey (Fulham) - Bellamy (Liverpool), Balotelli (Manchester City), Rooney (Manchester United).