Main Content

Začala nová éra cyklistiky! - TOTO sú ohlasy svetových médií na vyvrcholenie Tour de France

pondelok, 21. september 2020 10:05 | Autor: TASR

Tadej Pogačar
Tadej Pogačar | zdroj: TASR

Paríž 21. septembra (TASR) - Ohlasy médií na triumf slovinského cyklistu Tadeja Pogačara na Tour de France:

The Guardian: "Prezentácie tímov v Nice v rúškach, pozitívny test na koronavírus pre riaditeľa Tour ... boli to zvláštne preteky. Napriek tomu víťaz pochádza zo vzrušujúcej mladej generácie cyklistov."

Neue Zürcher Zeitung: "Tadej Pogačar vyhral Tour de France - jeho výkony sú veľkolepé, ale nie nadprirodzené. Slovinca vystavili k podozreniam z dopingu, čo je nespravodlivé. Jeho úspech niektorí analyzujú aj kriticky."

Marca: "Tadej Pogačar, nemohol to byť nikto iný. Šampión Tour, hoci mal žltý dres na sebe iba v jednej etape. Časovka na La Planche des Belles vošla do histórie. Koľko triumfov na Tour môže ešte tento chlapec dosiahnuť?"

La Gazzetta dello Sport: "Tadej nesie osud vo svojom mene, ktoré v preklade znamená niečo ako 'statočné srdce'. Vyhral mladý Slovinec z Komendy, malej dedinky pri Ľubľane. Narodil sa, aby vyhrával."

Delo.si: "Nielen slovinská cyklistika zostala ohromená, ale aj zvyšok sveta. Po sobotňajšej časovke sa Roglič zrútil v cieli na zem a získal si srdcia fanúšikov. Tour sa pre neho skončila bolestivým obratom. Roglič má teraz novú výzvu - zdolať Pogačara."

New York Times: "Dvadsaťjedenročný Tadej Pogačar prišiel do Paríža v žltom tričku deň po tom, ako ho získal v predchádzajúcej etape. Počas dvoch nezabudnuteľných dní vybojoval celkové víťazstvo. Pandemická Tour má nového víťaza."

idnes.cz: "Šialené, bláznivé. Ako Pogačar šliapal v tranze, tak nevedel, že drví Rogliča. Vitajte v novej ére cyklistiky."