Main Content

VIDEO: Juventus začal obhajobu titulu jednoznačným víťazstvom

pondelok, 21. september 2020 06:12 | Autor: TASR

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo | zdroj: TASR

Rím 20. septembra (TASR) - Futbalisti Juventusu Turín úspešne vykročili za obhajobou titulu talianskeho majstra. V úvodnom kole nového ročníka Serie A zdolali Sampdoriu Janov 3:0. O víťazstve domácich rozhodli Dejan Kuluševski, Leonardo Bonucci a Cristiano Ronaldo.

Kuluševski skóroval hneď pri svojom debute za "starú dámu". Švédsky reprezentačný útočník sa presadil v 13. minúte strelou ľavačkou k vzdialenejšej žrdi. Po prvý raz viedol Juventus v súťažnom zápase nový tréner Andrea Pirlo. Bývalý stredopoliar nahradil pri kormidle Maurizia Sarriho, ktorého vedenie klubu prepustilo v auguste deň po vypadnutí s Olympique Lyon v osemfinále Ligy majstrov.

Futbalisti Parmy v základnej jedenástke so slovenským reprezentantom Jurajom Kuckom prehrali s Neapolom 0:2. O triumfe hostí rozhodli v druhom polčase Dries Mertens s Lorenzom Insignem. Kucka odohral celý zápas a videl žltú kartu. Stredopoliar Neapola Stanislav Lobotka sa dostal na ihrisko v 88. minúte. Sassuolo Calcio v zostave s Lukášom Haraslinom remizovalo s Cagliari 1:1.

Serie A - 1. kolo:

Juventus Turín - Sampdporia Janov 3:0 (1:0)
Góly: 13. Kuluševski, 78. Bonucci, 88. Ronaldo

Sassuolo Calcio - Cagliari Calcio 1:1 (0:0)
Góly: 87. Bourabia – 77. Simeone
/Haraslin hral za domácich do 63. minúty/

FC Janov - FC Crotone 4:1 (3:1)
Góly: 7. Destro, 11. Pandev, 35. Zappacosta, 75. Pjaca – 29. Riviere

FC Parma - SSC Neapol 0:2 (0:0)
Góly: 64. Mertens, 77. Insigne
/Kucka odohral celý zápas a dostal ŽK - Lobotka nastúpil v 88. minúte/