Main Content

Prestupové novinky (19.9.): Ďalšia posila Liverpoolu, Bale, Smalling či Auba

sobota, 19. september 2020 09:43 | Autor: Martin Gregor

Jürgen Klopp
Jürgen Klopp | zdroj: TASR

Leto prináša množstvo zaujímavých prestupových špekulácii a hoci kluby negatívne ovplyvnili ekonomické dopady pandémie koronavírusu, očakáva sa, že niekoľko zaujímavých prestupov sa určite ešte udeje. 

Liverpool získal druhú tohtotýždňovú posilu, tvrdí Goal.com

Portál Goal.com uviedol, že Liverpool FC úspešne dotiahol ďalšiu akvizíciu. Po potvrdení príchodu hviezdneho španielskeho záložníka Thiaga Alcantaru z Bayernu Mníchov ide o 23-ročného útočníka Dioga Jotu z Wolverhamptonu, za ktorého The Reds údajne zaplatili svojmu konkurentovi z Premier League 45 miliónov libier. Podrobnejšie sme sa téme venovali v tomto článku

Ďalšia konkurencia pre Škriniara v Interi?

Britský bulvárny denník The Sun informoval, že Inter Miláno sa začal zaujímať o služby Chrisa Smallinga z Manchestru United. Chris Smalling v minulej sezóne hosťoval v AS Rím a Vlci sa snažia získať jeho služby opäť, no nevedia sa s Red Devils dohodnúť na podmienkach pokračovania jeho hosťovania. Jeho prípadny príchod na San Siro by mohol skomplikovať situáciu Milana Škriniara. Viac sme sa tejto téme venovali tu.

Chris Smalling
Chris Smalling | zdroj: TASR

Bale možno do Tottenhamu natrvalo

Hoci v súvislosti s návratom Garetha Balea do Tottenhamu sa doposiaľ hovorilo len ako o hosťovaní, The Sun uviedol, že Spurs sa snažia vyjednať s Realom Madrid podmienky, ktoré by udržali waleského útočníka na Severe Londýna aj pre ďalšie ročníky. Baleov kontrakt s Realom vyprší až po sezóne 2021/2022 a Real Madrid má tak viaceré možnosti, ako vyriešiť jeho budúcnosť. Najreálnejšou možnosťou je opcia, v rámci ktorej by mohol Tottenham po ročníku 2020/21 získať Balea ako kmeňového hráča.

Gareth Bale
Gareth Bale | zdroj: TASR

Javi Martinez naspäť do Španielska?

Athletic Bilbao je podľa španielskeho denníku Marca blízko k podpisu Javiho Martineza z Bayernu Míchov. 32-ročný stredopliar, ktorý má v Bayerne platný kontrakt ešte pre tuto sezónu, by sa mohol vrátiť na San Mames Stadium za 10 miliónov eur.

Javi Martinez
Javi Martinez | zdroj: TASR

Rýchle správy

Tréner Gunners Mikel Arteta priznal, že si nebol úplne istý tým, či Pierre-Emerick Aubameyang predĺži s Gunners kontrakt a teda zostane hráčom Arsenalu. Skutočnosť, že sa tak gabonský kanonier napokon rozhodol, ho veľmi potešila.

Juventus pripúšťa možnosť návratu Moisea Keana z Evertonu, ktorému prvá sezóna v Premier League v Goodison Parku nevyšla podľa predstáv.

Frank Lampard zatiaľ stále mlčí, pokiaľ ide o budúcnosť Calluma Hudsona-OdoiaChelseaFC. Tento hráč pod jeho taktovkou stratil miesto v zostave a od obnovenia sezóny po koronavírusovej prestávke odohral za The Blues len 203 minút.