Main Content

Mak má konečne nový klub. Zahrá si v pohárovej Európe!

piatok, 18. september 2020 18:25 | Autor: TASR

Róbert Mak
Róbert Mak | zdroj: TASR

Budapešť 18. septembra (TASR) - Slovenský futbalista Róbert Mak sa dohodol na spolupráci s úradujúcim maďarským šampiónom Ferencvárosom Budapešť. Bez klubu bol od marca, keď skončil v tureckom Konyaspore.

Ferencváros si v predkolách Ligy majstrov postupne poradil s Djurgardenom, Celticom Glasgow aj Dinamom Záhreb. V play off LM si zmeria sily s Molde, už má istú účasť minimálne v skupinovej fáze Európskej ligy. "Som veľmi šťastný, že tu môžem byť. Predovšetkým chcem opäť získať moju formu, ale veľmi ma motivuje, že ma angažovalo mužstvo, ktoré bude hrať play off LM. Videl som zápas 'Fradi' proti Dinamu Záhreb, bol to fantastický duel. Je to veľký pokrok pre klub, chýba už len posledný krok k tomu, aby hral v kráľovskej súťaži. Bolo by skvelé, keby sme hrali na jeseň v LM," povedal 29-ročný krídelník na oficiálnom webe svojho nového zamestnávateľa.

Mak si v minulosti obliekal dresy Norimbergu, PAOK-u Solún či Zenitu Petrohrad, s ktorým získal dva ruské tituly a raz sa radoval z triumfu v národnom pohári aj Superpohári. V slovenskej reprezentácii má na konte 58 zápasov a 12 gólov, nefiguroval však v minulej nominácii na úvodné stretnutia Ligy národov. Vo Ferencvárosi sa stretne so slovenským stredopoliarom Michalom Škvarkom.