Main Content

Hlasy hráčov a trénerov po postupe DAC cez český Jablonec

piatok, 18. september 2020 08:16 | Autor: TASR

Berndt Storck, Petr Rada
Berndt Storck, Petr Rada | zdroj: TASR

Dunajská Streda 17. septembra (TASR) - Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda sa premiérovo v klubovej histórii prebojovali do 3. predkola Európskej ligy UEFA. Vo štvrtkovom domácom stretnutí 2. predkola zdolali FK Jablonec 5:3 po predĺžení. Prinášame vám hlasy hráčov a trénerov po zápase.

hlasy po zápase:

Bernd Storck, tréner Dunajskej Stredy /zdroj: RTVS/: "Som veľmi šťastný, som hrdý na svoj tím. Ukázali sme našu pravú tvár, aj keď sme spravili nejaké chyby. Bol to fantastický zápas. Hrali sme ako tím. Keď súper viedol, spravili sme všetko, aby sme to otočili. Nicolaescu bol pri svojom debute vynikajúci. Nemal veľa času pripraviť sa s mužstvom, keďže prišiel iba v pondelok, no potvrdil svoje kvality."

Petr Rada, tréner Jablonca /zdroj: RTVS/: "Dali sme síce tri góly, no inkasovali sme päť, čo je priveľa. Najmä druhý a tretí gól boli zbytočné. Vždy, keď sme viedli, začali sme hrať pasívne. Nechcem hodnotiť výkony jednotlivcov, prehrali sme ako tím."

Dominik Kružliak, obranca Dunajskej Stredy: "Bol to ťažký zápas naozaj, Jablonec je dobré mužstvo z českej ligy, ktoré pravidelne hráva európske súťaže. Som hrdý na tím, že sme dokázali vyrovnať v riadnom hracom čase a v predĺžení sme boli lepším tímom. Vyzerali sme lepšie fyzicky, čo sa ukázalo najmä v nadstavení. Asi som nezažil šialenejší zápas, budem si ho dlho pamätať."

Ivan Schranz, autor dvoch gólov Jablonca: "Do 75. minúty sme sa viac venovali bráneniu, nechali sme sa moc zatlačiť, čo bola asi chyba. Zo začiatku sme prehrávali, dokázali sme to otočiť, vyvíjalo sa to v náš prospech. Vyrovnanie nás rozhodilo a už to išlo dolu vodou. Bol to bláznivý zápas hore-dole, dali sme vonku tri góly, je škoda, že sme nepostúpili. Dunajská Streda má výborné mužstvo a výborných fanúšikov, pre nás bola výhoda, že tu nemohli byť."