Main Content

V predkole majú šancu nastúpiť siedmi Slováci, fortunaligoví arbitri sa predstavia v Nórsku

streda, 16. september 2020 12:07 | Autor: TASR

Rozhodca Filip Glova
Rozhodca Filip Glova | zdroj: TASR

Bratislava 16. septembra (TASR) - V 2. predkole Európskej ligy UEFA 2020/2021 sa o postup do ďalšej fázy pobije 92 tímov, dve želiezka v ohni má aj najvyššia slovenská futbalová súťaž zásluhou ŠK Slovan Bratislava a FC DAC 1904 Dunajská Streda.

V akcii budú aj slovenskí rozhodcovia, ktorí vycestovali do Nórska. Hlavný arbiter Peter Kráľovič s kolegami Milanom Štrbom a Petrom Kováčom povedú duel medzi Bodö/Glimt a Žalgirisom Kaunas, Filip Glova s asistentmi Petrom Bednárom a Františkom Ferencom sa predstavia v zápase Viking - FC Aberdeen.

Príležitosť zasiahnuť do diania v 2. predkole budú mať siedmi slovenskí legionári. Už v stredu bol v akcii Lech Poznaň v kádri s reprezentačným stopérom Ľubomírom Šatkom, ktorý sa predstavil na pôde švédskeho Hammarby. Víťaz Maďarského pohára Honvéd Budapešť s brankárom Tomášom Tujvelom čaká vo štvrtok domáci duel s Malmö FF. Slovan Liberec s dvojicou Martin Koscelník, Jakub Hromada bude favorit súboja proti litovskému FK Riteriai. Až trojica Slovákov pôsobí v Piaste Glivice, ktorý si doma zmeria sily s Hartbergom. Na súpiske poľského tímu figurujú brankár František Plach a obrancovia Tomáš Huk a Jakub Holúbek.

V dôsledku pandémie koronavírusu sa zápasy predkola i play off budú hrať na jeden zápas. Európska futbalová únia (UEFA) rozhodla, že stretnutia sa v prípade potreby budú môcť odohrať aj na neutrálnej pôde. Ak domáci tím ako organizátor nebude môcť pre epidemiologické reštrikcie vo svojej krajine zorganizovať zápas, jeho povinnosť bude zabezpečiť náhradné dejisko na neutrálnej pôde. Podmienka je, aby hosťujúce mužstvo nemalo problém s cestou. Domáce tímy budú musieť informovať UEFA o obmedzeniach vo svojej krajine v súvislosti s cestovaním a v dostatočnom predstihu dať túto skutočnosť na vedomie aj súperovi.

Tretie predkolo je na programe 24. septembra.