Main Content

Prestupové novinky (15.9.): Depay do Barcy, Bale na Old Trafford?

utorok, 15. september 2020 11:05 | Autor: Martin Gregor

Memphis Depay, Gareth Bale
Memphis Depay, Gareth Bale | zdroj: TASR

Leto prináša množstvo zaujímavých prestupových špekulácii a hoci kluby negatívne ovplyvnili ekonomické dopady pandémie koronavírusu, očakáva sa, že niekoľko zaujímavých prestupov sa určite ešte udeje. 

Depay už čoskoro v Barcelone

Memphis Depay Olympique Lyon by sa mal už v najbližších dňoch stáť hráčom FC Barcelona. Informoval o tom holandský denník De Telegraaf, ktorý uviedol, že na Camp Nou ho zlanáril jeho krajan a bývalý tréner Holandska Ronald Koeman, s ktorým má výborný vzťah. Predpokladá sa, že Depaya by mohli fanúšikom predstaviť ako čerstvú posilu už koncom tohto týždňa. Prestupová čiastka zatiaľ nie je známa.

Memphis Depay
Memphis Depay | zdroj: TASR

Prestúpi Gareth Bale do Manchestru United?

Garetha Balea, ktorý deklaruje svoj záujem o odchod z Realu Madrid, pretože túži opäť aktívne hrávať, sa podľa Cadena SER zaujíma Manchester United. Červení Diabli zlyhali v boji o služby Jadona Sancha, ktorého sa rozhodla Borussia Dortmund toto leto nepredať (respektíve nepredať za menej, než astronomických vyše 100 miliónov eur) a preto hľadajú na trhu vhodnú alternatívu. Gareth Bale je podľa čerstvých informácii jedným z najhorúcejších kandidátov v hľadáčiku Oleho Gunnara Solskjaera.

Gareth Bale
Gareth Bale | zdroj: TASR

O Odoia je veľký záujem

Callum Hudson-Odoi sa podľa Sky Sport nachádza v hľadisku viacerých európskych veľkoklubov na čele s Bayernom Mníchov, Juventusom Turín č RB Lipsko. Sky Sport naznačil, že najväčší záujem o 19-ročného Angličana má aktuálne čerstvý víťaz Ligy majstrov z Allianz arény.

Hudson-Odoi
Hudson-Odoi | zdroj: TASR

Vidal už čoskoro v Interi

Rešpektovaný taliansky novinár Fabrizio Romano informoval, že Inter Miláno už v najbližších dňoch predstaví na San Siro novú posilu v podobe Artura Vidala z FC Barcelona. 33-ročný čilský stredopoliar sa tak vráti do Serie A, kde obliekal medzi rokmi 2011 až 2015 dres Juventusu. Posledné dva roky strávil v na Camp Nou.

Arturo Vidal
Arturo Vidal | zdroj: TASR

Črtajú sa presuny v rámci Serie A

Fabrizio Romano taktiež informoval, že AS Rím sa dohodol na sume, ktorú zaplatí za Arkadiusza Milika z Neapolu, avšak otázne zostáva to, či záujem o zmenu dresu má aj samotný hráč. Ak by Milik prišiel do Ríma, Edin Džeko by mohol byť následne predaný do Juventusu, ktorý intenzívne hľadá na trhu útočníka.

Edin Džeko
Edin Džeko | zdroj: TASR

Rýchle správy

Ak za AS Rím nepodarí priviesť naspäť z Manchestru United Chrisa Smallinga, zamerajú svoju pozornosť na Marasha Kumbullu z Verony.

Rennes požaduje od Chelsea za brankára Edouarda Mendyho 40 miliónov eur plus hosťovanie Oliviera Girouda, za ktorého by nedoplácali ani euro. Problémom podľa L’Equipe je, že Giroud chce zostať v Londýne.

Hoci sa dlho špekulovalo tom, že Chelsea potrebuje nového brankára, po prvom kole podržal v minulej sezóne veľmi kritizovaného Kepu Arrizabalagu tréner The Blues Frank Lampard, keď vyhlásil, že je s ním veľmi spokojný.