Main Content

KOMENTÁR TÝŽDŇA: Slovanisti už za sporákom, Pelé azda pochopil

pondelok, 19. december 2011 13:49 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR TÝŽDŇA: Slovanisti už za sporákom, Pelé azda pochopil
KOMENTÁR TÝŽDŇA: Slovanisti už za sporákom, Pelé azda pochopil | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Práve skončený týždeň sa stal definitívne minulosťou. Odohrali sa v ňom zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet futbalu. Prinášame vám fejtónovým perom napísané to najzaujímavejšie, čo nám futbal ponúkol, či už doma alebo vo svete.

Koniec, začína dovolenka

Tak a už aj hráči nášho majstra sú doma pri sporákoch, kde zažívajú pre zmenu vianočnú atmosféru. Tú pohárovú si doužívali v zápase so Salzburgom. Zápas sa začal ako z ríše rozprávok. Slovan bol totiž lačný po góloch a tak Miloš Lačný zasýtil každého dvojgólovým znásobením klubu v skupine a taktiež svojím v klube. Salzburgčania sa iba nechápavo obzerali okolo seba, že čo sa to deje. A keďže postup stratiť nechceli, nezostávalo im nič iné iba vypiť každý po Red Bulle. Tentokrát im ale dali skôr krídla protihráči svojimi chybami. Ibaže stále tomu ešte jeden gól chýbal a chlapci z Mozartovho mesta už gule na jeho strelenie nemali. To im pravdaže ako viete v preplazení sa zo skupiny ďalej neprekážalo. Marián Had im ukázal ako sa plaziť svojím vlastným gólom. Slovan teda skupinu dohral na jednotku. Niežeby tak hral, ale číslo 1 je symbolické. Pri prvej účasti dosiahol 1 bod a najčastejšie prehrával o gól. V priebežnom poradí všetkých tímov čo hrali v tejto sezóne na základe koeficientov v pohárovej Európe je 101. Sebe nahral 2,475 bodu čo je pre zaujímavosť na tisícinu presne toľko, koľko doposiaľ nahralo 8 anglických mužstiev dokopy pre svojich budúcoročných nasledovníkov. Aby boli belasí o rok úspešnejší musia splniť 2 hlavné podmienky. Po prvé najprv sa do pohárov prebojovať a po druhé byť pripravení na všetko od začiatku, aby ich náhodou postup cez nejaký AS Rím neprekvapil.

Barcelona má opäť pohár

Minulý týždeň patril aj MS klubov v Japonsku. Stretli sa najlepší z najlepších každého kontinentu. Teda až na Antarktídu, ktorá mužstvo nedodala, aby sme boli presní. To aj tak nič nemení na tom, že Barcelona zdvihla nad hlavu ďalší pohár. Tento má chybu iba v tom, že sa z neho nedá piť. S tým si ale určite hráči katalánskeho klubu hravo poradili pri dlhej ceste domov. No pri ceste domov ich bolo o jedného menej. Nie, žiadneho svojho člena Barcelona nezabudla v nejakom karaoke bare pri spievaní piesne We Are the Champions. Dôvod bol oveľa vážnejší. Davida Villu poslali domov behať po lekároch už po semifinále a ten bude rád ak stihne ME, pretože sezónu svojich klubových spoluhráčov dopozerá už iba na tribúne a o barlách. Avšak tréner Pep Guardiola o novej posile útoku neuvažuje. Možno aj preto, že jedna z tých možných ho nezaujala natoľko aby ju angažoval. Neymara mal totižto ako na podnose. Chlapec sa síce snažil, avšak aj Pelé už musel zrejme pochopiť, že oproti jeho časom sa kvalita presunula dávno do Európy. FC Santos iba kvôli tomuto turnaju držal hráčov pokope a preto je štvorka naozaj krutá. Teraz možno očakávať výpredaj aspoň časti kádra, v ktorom je veľmi veľa talentov. A nielen Neymar priťahuje pozornosť veľkoklubov.

Zhrnutie v zhrnutí


Real Madrid má naozaj silnú hlavu. Po K.O. od Barcelony sa rýchlo postavil a ukázal, že otrasy mozgu sú aktuálne v NHL a nie u Mourinhovcov. Najlepším dôkazom toho, že mozog funguje je kvalitná pamäť. A Real si spomenul na minulosezónnych 6:2 v Seville dokonale presne a preto opäť vedie tabuľku. Manchester City mal londýnsky týždeň. Zvládol ho iba na 50 % a preto sa jeho náskok na čele zmenšil. V Taliansku a Nemecku opäť mali lídri pevný krok. Vo Francúzsku ho mali lídri remízový. Nuž a gólový krok mali traja naši futbalisti, Marek Hamšík, Martin Škrtel a Adam Nemec.

Odporúčané články