Main Content

VIDEO: Salah začal sezónu hetrikom, Dúbravka v 1. kole nechytal

nedeľa, 13. september 2020 07:55 | Autor: TASR

Mohamed Salah
Mohamed Salah | zdroj: TASR

Londýn 12. septembra (TASR) - Futbalisti úradujúceho anglického majstra FC Liverpool odštartovali nový ročník Premier League víťazstvom 4:3 nad nováčikom z Leedsu. O tri góly sa postaral Mohamed Salah, dva dal z pokutových kopov.

Trojnásobný anglický majster sa vrátil do najvyššej súťaže po 16 rokoch a trikrát dokázal vymazať náskok súpera. Zverenci trénera Marcela Bielsu sa zlomili až dve minúty pred koncom po druhej úspešnej Salahovej penalte. Liverpool neprehral doma v Premier League od apríla 2017.

V úvodnom stretnutí novej sezóny zvíťazil Arsenal Londýn na ihrisku Fulhamu 3:0. V bráne nováčika sa predstavil slovenský reprezentant Marek Rodák, ktorý absolvoval premiéru v najvyššej anglickej súťaži.

O úvodný gól nového ročníka, ktorý odštartoval iba 48 dní po skončení predchádzajúcej sezóny, sa postaral v 8. minúte francúzsky hrotový útočník Alexandre Lacazette. Po prestávke sa presadil po rohovom kope brazílsky obranca Gabriel Magalhaes hneď vo svojom prvom zápase po prestupe z Lille. Brankára Rodáka prekonal aj gabonský kanonier Pierre-Emerick Aubameyang v 57. minúte presnou strelou k žrdi.

Newcastle United zvíťazil na pôde West Hamu 2:0 vďaka gólom Calluma Wilsona a Jeffa Hendicka. Slovenský reprezentačný brankár Martin Dúbravka za hostí nehral, keďže je zranený z prípravy a má natrhnutý väz v členku.

Premier League - 1. kolo:

FC Liverpool - Leeds 4:3 (3:2)
Góly: 4., 33. a 88. Salah (prvý a tretí z pok. kopu), 20. van Dijk - 12. Harrison, 30. Bamford, 66. Klich

Crystal Palace - FC Southampton 1:0 (1:0)
Gól: 13. Zaha

FC Fulham - Arsenal Londýn 0:3 (0:1)
Góly: 8. Lacazette, 49. Gabriel Magalhaes, 57. Aubameyang
/M. Rodák za domácich celý zápas/

West Ham United - Newcastle United 0:2 (0:0)
Góly: 56. Wilson, 87. Hendrick