Main Content

US Open: Medvedev zdolal Rubľova a postúpil do semifinále

štvrtok, 10. september 2020 06:17 | Autor: TASR

Daniil Medvedev
Daniil Medvedev | zdroj: TASR

New York 9. septembra (TASR) - Ruský tenista Daniil Medvedev sa prebojoval do semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Tretí nasadený hráč si v stredajšom štvrťfinále poradil s krajanom a desiatym nasadeným hráčom turnaja Andrejom Rubľovom v troch setoch 7:6 (6), 6:3 a 7:6 (5). V boji o finále sa stretne s lepším z dvojice Alex de Minaur z Austrálie a Dominic Thiem z Rakúska.

V druhom semifinále proti sebe nastúpia Nemec Alexander Zverev a Španiel Pablo Carreno-Busta.

Úvodný set bol veľmi vyrovnaný, obaja hráči ťažili zo svojho podania a súperovi nedovolili ani jeden brejk. Set tak dospel až do tajbrejku. V ňom stratil Medvedev dvakrát podanie a jeho protivník viedol už 5:1 i 6:3. Rubľov mal tri setbaly, no nevyužil ani jeden, pričom jeho súper premenil hneď prvý a vyhral 8:6. Druhý set pre seba získal favorizovaný Medvedev, ktorý v šiestom geme brejkol súpera a dopodával do víťazného konca 6:3. V tretej sade predvádzali obaja aktéri opäť veľmi vyrovnaný tenis a do deviatej hry ani jeden nestratil servis. Medvedev sa následne nechal ošetriť, aby vzápätí predviedol piatu čistú hru pri svojom podaní a vyrovnal na 5:5. Nasledovali ďalšie dva čisté gemy a tretí set vyvrcholil tajbrejkom, v ktorom bol úspešnejší opäť finalista vlaňajšieho ročníka US Open, keď premenil prvý mečbal.

Medvedev predviedol 16 es oproti desiatim jeho súpera a úspešnejší bol aj vo víťazných úderoch 50:22, no spravil viac nevynútených chýb 37:17. Piaty hráč svetového rebríčka prešiel do semifinále bez straty setu.

muži - dvojhra - štvrťfinále:

Daniil Medvedev (Rus.-3) - Andrej Rubľov (Rus.-10) 7:6 (6), 6:3, 7:6 (5)