Main Content

FOTO: Zabudnite na logo Tipsport ligy! Nová liga bude mať aj moderné logo

streda, 9. september 2020 09:59 | Autor: TASR

Tipsport liga - staré logo
Tipsport liga - staré logo | zdroj: S7

Bratislava 8. septembra (TASR) - Najvyššia slovenská hokejová súťaž ponesie od novej sezóny názov Tipos extraliga. Tipos strieda v pozícii generálneho partnera spoločnosť Tipsport. Tá naďalej zostáva partnerom slovenského hokeja.

Asociácia profesionálnych hokejových klubov (APHK) a spoločnosť Tipos podpísali zmluvu na tri roky, pričom národná lotériová spoločnosť má právo aj na dvojročnú jednostrannú opciu. Súťaž bude mať nové logo, ktoré sa dostane na dresy, prilby hráčov i na ľadové plochy zimných štadiónov. "Tipos je dnes najväčší donor športu na Slovensku. V rámci budovania značky je hokej pre Tipos prirodzenou súčasťou," uviedol na utorkovej tlačovej konferencii generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Tipos-u Marek Kaňka.

Logo Tipos liga
Logo Tipos liga | zdroj: Facebook TE

Prvýkrát od sezóny 2016/2017 bude v pomenovaní najvyššej slovenskej súťaže figurovať názov "extraliga". Všetky vzťahy z minulosti so spoločnosťou Tipsport boli podpisom novej zmluvy vyjasnené. "Je pre nás veľkou cťou, že sme sa dohodli na rozsiahlej a dlhodobej spolupráci s národnou lotériovou spoločnosťou Tipos. Je to pre nás veľký záväzok do budúcnosti," povedala riaditeľka APHK Aneta Büdiová.

APHK sa už dohodla aj so Slovenským zväzom ľadového hokeja (SZĽH) na odstúpení marketingových práv. O dohode rokoval na uplynulom zasadnutí výkonný výbor SZĽH. Tipos extraligu bude naďalej riadiť trojčlenná Ligová rada, v ktorej zasadajú dvaja zástupcovia SZĽH vrátane prezidenta Miroslava Šatana a jeden predstaviteľ APHK. "Vítame spoločnosť Tipos v hokejovej rodine. Verím, že spoločnými silami sa nám bude dariť podporovať hokej pri jeho rozvoji. Nadchádzajúca sezóna bude náročná a pravdepodobne prinesie mnoho komplikácií. Spoločne s extraligovými klubmi chceme apelovať na vládu, aby v týchto neistých časoch pomohla hokeju prežiť," vyjadril sa prezident SZĽH Miroslav Šatan.

Tipos extraliga vstúpi do nového ročníka s dvanástimi účastníkmi - jedenástimi slovenskými a maďarským DVTK Jegesmedvék Miškovec. V porovnaní s predchádzajúcou sezónou, ktorú predčasne ukončili po prijatí protipandemických opatrení, už do súťaže nezasiahne maďarský tím MAC Újbuda. V poradí 28. ročník odštartuje v piatok 2. októbra.