Main Content

US Open: Osaková a Bradyová si vybojovali postup do semifinále

streda, 9. september 2020 09:55 | Autor: TASR

Naomi Osaková
Naomi Osaková | zdroj: TASR

New York 9. septembra (TASR) - Japonská tenistka Naomi Osaková postúpila do semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji US Open po víťazstve 6:3, 6:4 nad nenasadenou Američankou Shelby Rogersovou. Šampiónka podujatia vo Flushing Meadows z roku 2018 sa v boji o postup do finále stretne s ďalšou domácou hráčkou Jennifer Bradyovou, ktorá zdolala Juliu Putincevovú z Kazachstanu 6:3, 6:2.

"Chcela som hrať agrestívne. S hrou na riziko súvisí aj viac chýb, no dnes ich našťastie nebolo toľko. Som nadšená, že som tu znovu v semifinále a dúfam, že sa mi podarí ísť ešte ďalej," povedala Osaková, ktorú považujú bookmakeri za favoritku na celkový triumf. Dvadsaťdvaročná Japonka odplatila Rogersovej tri predošlé dvojsetové prehry, dve z roku 2017 a jednu ešte staršieho dáta z júla 2013.

Bradyová proti Putincevovej začala výborne, keď prelomila prvé dve podania súperky a viedla už 4:0, potom ju síce Putincevová brejkla, ale 28. nasadená Američanka nepripustila drámu. V druhom sete Putincevová držala krok iba do piatej hry, potom prišla o podanie a Bradyová bez ťažkostí dotiahla duel do víťazného konca.

Pre Bradyovú to bol prvý postup do semifinále grandslamu, po zápase netajila, že ju trochu potrápila nervozita. "Myslím si, že aj súperka bola nervózna. Snažila som si predstaviť, že to bolo iba prvé kolo a som spokojná s tým, ako som vstúpila do duelu. Potom som to už iba kontrolovala," citovala agentúra AP 25-ročnú Američanku.

ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Naomi Osaková (Jap.-4) - Shelby Rogersová (USA) 6:3, 6:4
Jennifer Bradyová (USA-28) - Julia Putincevová (Kaz.-23) 6:3, 6:2

 

lg rr jp