Main Content

Najlepším hráčom Premier League De Bruyne! TAKTO vyzerá zostava sezony

streda, 9. september 2020 06:12 | Autor: TASR

Kevin de Bruyne a Daniel James
Kevin de Bruyne a Daniel James | zdroj: TASR

Londýn 8. septembra (TASR) - Stredopoliar Manchestru City Kevin de Bruyne získal ocenenie anglickej Asociácie profesionálnych futbalistov (PFA) pre najlepšieho hráča uplynulej sezóny Premier League. Túto poctu dostal ako vôbec prvý z tímu "Citizens".

Dvadsaťdeväťročný Belgičan strelil v ročníku 2019/2020 trinásť ligových gólov a s dvadsiatimi asistenciami vyrovnal rekord Thierryho Henryho. "Je to obrovská česť, keď vás ocenia vaši kolegovia a súperi. Je trochu zvláštne, že som prvý zo City s touto cenou, pretože u nás hrali a hrajú skvelí futbalisti. Ja som samozrejme rád, že môžem takto reprezentovať môj klub," citovala De Bruynea agentúra AFP.

PFA vymenovala aj ideálnu zostavu uplynulej sezóny. Okrem De Bruynea v nej figuruje päť hráčov majstrovského Liverpoolu (Jordan Henderson, Trent Alexander-Arnold, Andy Robertson, Virgil Van Dijk a Sadio Mane), brankár Nick Pope z Burnley, obranca Leicestru City Caglar Soyuncu a jeho spoluhráč z útoku Jamie Vardy, už bývalý stredopoliar Manchestru City David Silva a kanonier londýnskeho Arsenalu Pierre-Emerick Aubameyang.

Špeciálnu cenu dostal útočník Marcus Rashford za boj proti chudobe detí.

zostava roka v PL podľa PFA:

Nick Pope (FC Burnley) - Trent Alexander-Arnold, Virgil Van Dijk (obaja FC Liverpool), Caglar Soyuncu (Leicester), Andrew Robertson (FC Liverpool) - David Silva (Manchester City), Jordan Henderson (FC Liverpool), Kevin De Bruyne (Manchester City) - Jamie Vardy (Leicester City), Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal Londýn), Sadio Mane (FC Liverpool)